Sök
Alexandar Gerogyev
Nyheter

Fyllde år och stod för rekordartad insats i Rangerskassen: ”Ett speciell födelsedag”

Snacka om att Alexandar Georgiyev hade en bra födelsedag. New York Rangers-målvakten firade sin 23-årsdag genom att göra 55 räddningar och fixa en 4-1-seger för Rangers i mötet med Toronto Maple Leafs. 

Rookie-målvakten Georgiyev hade en hejdundrande födelsedag. Hans 55 räddningar är flest av en Rangers-målvakt i en match som slutat efter ordinarie tid sedan NHL började räkna räddningar 1955-56. Det är också flest räddningar av en Rangers-målvakt i Madison Square Garden i den klassiska arenans historia.
– Det var en speciell födelsedag. Jag försökte att inte fokusera på födelsedagsönskningar för jag visste att jag hade en viktig match framför mig, jag är glad det blev som det blev, säger målvakten till NHL.com.

Georgiyev fick slita hårt i matchen, inte minst i numerärt underläge där 23 av hans 55 räddningar kom.
– Han gjorde några overkliga räddningar. Många av våra chanser i powerplay var inte bara förstalägen utan också andra- och tredje. Han gjorde en grym match för dem, säger Mitch Marner. 

ZIBANEJAD MÅLSKYTT IGEN

Gästerna hade dock inte förmågan att överlista rookien mer än vid ett tillfälle. Kasperi Kapanen gjorde 1-1 i mitten av den första perioden. Då hade Rangers redan tagit ledningen. Målskytt Mika Zibanejad för 23:e gången den här säsongen. Jimmy Vesey satte 2-1 i slutet av första innan Adam McQuiad och Kevin Hayes fastställde slutresultatet i den tredje perioden.

Men kvällen tillhörde framför allt Georgyev.
– En nolla hade varit trevligt, men man ska inte gapa efter för mycket. Jag är glad över hur det blev och tacksam för att laget spelade bra.

Den här artikeln handlar om: