Sök
Peter ”Foppa” Forsberg och Claude Lemieux.
ÖVRIGT

”Foppa” inleder nytt samarbete – återförenas med tidigare lagkamraten

Legendaren Peter ”Foppa” Forsberg ger sig nu in ett nytt uppdrag. Han blir delägare i agentföretaget 4sports Hockey AG. Han återförenas då med tidigare lagkamraten Claude Lemieux som redan finns inom företaget.

Peter Forsberg fortsätter att hålla sig aktiv efter spelarkarriären. Sedan han lade av har han hunnit vara, bland annat, assisterande GM för Modo och expert för Eurosport i OS 2018. Nu går 45-åringen in i ett nytt uppdrag som delägare i spelaragenturen 4sports.

Han kommer där att återförenas med tidigare lagkamraten och fyrfaldiga Stanley Cup-vinnaren Claude Lemieux. Det finns även flera andra svenskar i företaget.
– Jag är jätteglad över att få den här möjligheten och jag ser fram emot den nya utmaningen. Jag kommer att jobba med Daniel Giger (VD) och hans team som har byggt upp ett av de bästa varumärkena över de senaste tio åren. Jag kommer även att arbeta med Claude Lemieux, min före detta lagkamrat i Colorado, som är ansvarig för arbetet i Nordamerika, säger ”Foppa” i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Jag är än mer nöjd att få samarbeta med min nya businesspartners Johan Finnström, Micke Johansson och Michael Reander från Sverige och schweizaren Sandro Bertaggia. 4sports Hockey är ett globalt nätverk som representerat de bästa spelarna i världen. Detta är ren riktigt mäktig hockeyfamilj.

”ETT RIKTIGT KRAFTTAG”

Företaget har hand om flera NHL-svenskar som till exempel Hampus Lindholm, Christian Djoos, Anders Nilsson och Joel Eriksson Ek. De ansvarar även för flera spelare som spelar eller har spelat i SHL exempelvis Christopher Nihlstorp, David Rundblad, Garret Roe, Jacob Micfliker och Chad Kolarik.

Claude Lemieux har varit i företaget under flera år och ser, naturligtvis, fram emot att jobba med Forsberg igen.
– Med Peter ombord så gör vi ett riktigt krafttag för att bli det bästa företaget som representerar internationella spelare i hockeyvärlden.

Peter Forsberg och Claude Lemieux spelade tillsammans under drygt fyra säsonger. De vann en Stanley Cup tillsammans 1996.

Den här artikeln handlar om: