Sök
4.07873524 Jan 9, 2019; Calgary, Alberta, CAN; Colorado Avalanche head coach Jared Bednar speaks to center Nathan MacKinnon (29) during a timeout against the Calgary Flames at Scotiabank Saddledome. Flames won 5-3. Mandatory Credit: Candice Ward-USA TODAY Sports IBL …
Nyheter

Fortsatt tungt för slutspelsjagande Colorado: ”Det är frustrerande”

Colorado Avalanche jagar en slutspelsplats, men har det tungt just nu. I går kväll kom lagets sjunde raka nederlag när Boston vann med 2-1 efter förlängning. 

Colorado Avalanche var i höstas ett av NHL:s hetaste lag och såg ut att marschera mot en slutspelsplats. Men nu är sitsen en helt annat. Efter sjunde förlusten på lika många matcher har laget halkat ett par poäng ifrån wild card-plats i Western Conference.
– Tre poäng på de senaste tre är inte tillräckligt bra, det är vad jag tycker. Vi tar poäng men det räcker inte. Vi måste hitta sätt att vinna i förlängning också, säger målvakten Semyon Varlamov till NHL.com.

De senaste tre förlusterna har som Varlamov är inne på, kommit efter förlängning. Lagets coach Jared Bednar menar att insatserna varit ett steg framåt, även om segrarna uteblivit. – Vi gick igenom en liten period där vi tog utvisningar direkt och släppte in mål i första myter. Nu försvarar vi.

TAPPADE LEDNING

Colorado hade ledningen med 1-0, ett mål som Nathan MacKinnon satte i powerplay med 33 sekunder kvar av den första perioden. Boston kvitterade i den andra och i sudden kunde sedan Brad Marchand avgöra och fixa poäng för sjunde matchen i rad åt Boston.
– Vi spelade hyfsat i förlängningen. Vi var inte så farliga, men inte de heller. Det var ganska säkert spel, men de kastade en puck på mål som gick in, konstaterade Bednar.

Med mindre än 30 matcher kvar att spela måste Colorado vända på trenden och börjar plocka segrar igen. Om det ska bli slutspel.
– Det var säkert ett stort plus för oss, men vi förlorade också tre poäng som vi kunde ha vunnit. Det är frustrerande, säger backen Nikita Zadorov.

Boston Bruins – Colorado Avalanche 2-1 e. förlängning

Boston: John Moore, Brad Marchand
Colorado: Nathan MacKinnon

 

Den här artikeln handlar om: