Sök
181012 Ishockey, NHL Oct 11, 2018; Newark, NJ, USA; New Jersey Devils left wing Marcus Johansson (90) skates with the puck while being pursued by Washington Capitals left wing Alex Ovechkin (8) during the second period at Prudential Center. Mandatory Credit: Ed Mulholland-USA TODAY Sports …
Nyheter

Devils-svensken på väg att formtoppa? ”Tar bort en del från axlarna”

Marcus Johansson tog på sig huvudrollen. Då vann New Jersey Devils med 3-2 mot formstarka Carolina Hurricanes. 
– Jag tycker att jag spelat bra under i stort sett hela säsongen, men bättre de senaste veckorna, säger tvåmålsskytten Johansson till NHL.com. 

I sommar kan Marcus Johansson bli unrestricted free agent, det vill säga kunna förhandla med vilket lag han vill. De senaste veckorna har svensken gjort sitt för att öka sin status om ett sådant scenario ska bli verklighet. Mot Carolina blev 28-åringen tvåmålsskytt.
– Jag har skapat många chanser och ibland hjälper det till för att få in några puckar. Det tar bort en del från axlarna, för du behöver göra mål för att vinna matcher. Jag har känt mig bättre och bättre, säger Johansson.

Johansson satte både 2-0 och avgörande 3-1 till Devils i söndagens match. Det var svenskens nionde och tionde mål för säsongen. Totalt har han stått för 22 poäng.
– Jag tycker att jag spelat bra under i stort sett hela säsongen, men bättre de senaste veckorna.

HYLLAS AV LÖFTET

 

Den Landskrona-fostrade forwarden trejdades från Washington Capitals till Devils inför förra säsongen, men har en skadedrabbad tid bakom sig i sin nya klubb. Han börjar dock hitta formen ordentligt och har gjort åtta av sina totalt 22 poäng sedan den 19 januari.
– Han är en väldigt smart spelare och är så lugn med pucken. Han tar bra beslut och ser passningar ingen annan ser, så när han får pucken får han lite extra tid att hitta på något, säger Devils Nico Hischier.

Devils är långt ifrån en slutspelsplats i Eastern Conference, men kanske kan Johanssons uppstigande formkurva ge dem en hjälpande han till en riktigt bra slutpush.

New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 3-2

New Jersey: Pavel Zacha, Johansson 2 (Jesper Bratt 1 assist)
Carolina: Dougie Hamilton, Teuvo Teräväinen

Den här artikeln handlar om: