Sök
Mikael Wikstrand
SHL

Kaptenen saknas för topplaget: ”Det är av personliga skäl”

I morgon inleder SHL igen efter landslagsuppehållet. Då kommer Färjestad att få klara sig utan sin kapten och backklippa Mikael Wikstrand.
– Det är av personliga skäl jag inte kan åka med, säger 25-åringen till klubbens hemsida. 

Det har gått över en vecka sedan det spelades en match i SHL senast. Många längtar därför till tisdagskvällen då det äntligen bjuds på matcher igen i den svenska högstaligan.

Färjestad ska åker ner och spela en tuff bortamatch mot hemmastarka Malmö. De kommer då att få klara sig utan sin kapten och stöttepelare Mikael Wikstrand då han kommer att stanna hemma i Karlstad. Han säger själv att det är av personliga skäl men väljer senare också att utveckla.

”GÖR HELT RÄTT I ATT STANNA”

Han och hans sambo väntar barn och ska bli föräldrar för första gången.
– Det är en förväntan såklart och det ska bli fantastiskt. Det som gör att jag inte törs åka bort just nu är att det kan hända när som helst, samt att det i slutet av graviditeten uppstått vissa komplikationer som gör att jag inte riktigt törs åka. Jag känner att jag vill vara vid hennes sida när läget är som det är just nu, säger 25-åringen till Färjestads hemsida.

En glad tid för Wikstrand personligen men kanske sämre för Färjestad som tvingas klara sig utan nyckelspelaren. Tränare Johan Pennerborn ser det däremot inte så utan menar att det är en självklarhet att släppa sin kapten.
– Det finns saker i livet som går före allt annat. Med tanke på att det är i slutet av deras graviditet och att det är lite annat som spelar in så gör Micke helt rätt i att stanna hemma, säger FBK-tränaren till klubbens hemsida.

Den här artikeln handlar om: