Sök
181011 Malmö Redhawks målvakt Oscar Alsenfelt under värmningen före ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Malmö Redhawks den 11 oktober 2018 i Växjö. …
SHL

Stjärnmålvakten på väg tillbaka efter hjärnskakningen: ”50/50”

Oscar Alsenfelt drabbades av en hjärnskakning i matchen mot Luleå i slutet av januari. Nu kan han vara på väg tillbaka från skadan. Idag var han nämligen med på en träningsövning för första gången sedan dess. Detta rapporterar Sydsvenskan.

Den 29 januari åkte Petter Emanuelsson in i Oscar Alsenfelt och målvaktsstjärnan bröt senare matchen med en hjärnskakning. Nu är han på väg tillbaka då han var på is igår och var med på övning idag.

Det är däremot inte aktuell med spel för 31-åringen i morgondagens match mot Färjestad. Däremot finns det en chans att Alsenfelt kan vara tillgänglig till mötet med Luleå på torsdag.
– 50/50 skulle jag vilja säga. Jag får känna efter och prata med ”Pucken” (Niklas Torpling, lagets osteopat). Så får vi se om jag är redo att gå för fullt antingen i morgon eller på onsdag, säger Alsenfelt till Sydsvenskan.

HADE VARIT TILLBAKA TIDIGARE FÖR NÅGRA ÅR SEDAN

Han har haft lite besvär under helgen men säger att han ska vara redo för återkomst senare under veckan.
– Jag hade lite lätt symtom i helgen efter träningen. Då fick vi gå tillbaka ett steg. Men om det här hade hänt för tre-fyra år sedan hade jag varit i spel redan mot Brynäs (2 februari). Nu har man lärt sig att smäll två blir allvarligare om man inte är noggrann vid den första smällen.

Oscar Alsenfelt har stått i 27 matcher den här säsongen. Han har räddat 92,1 procent av skotten han har fått på sig och har 2,18 i insläppta mål per match. 31-åringen innehar rekordet för flest hållna nollor under en säsong, nio stycken vilket han satte säsongen 2016/17. Den här säsongen har han däremot inte hållit nollan i någon match.

Den här artikeln handlar om: