Sök
Dick Axelsson var kritisk efter sitt mål. …
SHL

Axelssons kritik ”Vad jag vet vill de inte ha mål i SHL”

Djurgården fick till slut hål på Niklas Svedberg och tog ledningen med 1–0 i slutet av den andra perioden. Men först ringde domarna på målet efter att Dick Axelsson såg ut att styra in den med skridskon. I pausen delade Axelsson ut syrlig kritik.
– Vad jag vet vill de inte ha mål i SHL, så att jag trodde de skulle döma bort det, säger Axelsson till Cmore. 

Djurgården skapade stort tryck mot Timrå i den andra perioden. Men det dröjde nästan 15 minuter innan man fick hål på Niklas Svedberg i hemmamålet. Dick Axelsson kom ensam mot målvakten och av reprisbilderna att döma såg det ut som att han styrde in pucken med skridskon. Domarna tittade på sekvensen – men beslutet stod sig. I pausvilan var Dick Axelsson kritisk.
– Jag vet faktiskt inte vad man ringde på, om det är sparkrörelse eller interference. Vad jag vet vill de inte ha mål i SHL, så att jag trodde de skulle döma bort det.

På frågan om han tycker att det är en spark svarar han:
– Nej det tycker jag inte. Jag har skridskon längs isen och puckjäveln ska in bara. Det är solklart mål, jag fattar inte ens varför de ringer, säger Axelsson till Cmore.

Den här artikeln handlar om: