Sök
Johannes Kinnvall.
Timrå IK

Doldisen upp i topp av backarnas målliga: ”Första gången jag gör så här många mål”

Han hade 18 poänglösa SHL-matcher med Brynäs inför den här säsongen. På tisdagskvällen sköt Johannes Kinnvall sitt ligaledande tionde backmål för Timrå.
– Jag såg att familjen hade skrivit sms om det nu efter matchen, berättar han för hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Ännu en uddamålsförlust för SHL-jumbon Timrå. I bortamötet med Djurgården fick medelpadingarna i alla fall med sig en poäng hemåt efter att ha kvitterat till 1–1 i tredje perioden innan hemmalaget avgjorde genom Marcus Davidsson i förlängningen.

För ett lag som har läckt försvarsmässigt var insatsen ett fall framåt för Timrå.
– Det känns som vi hade ett bra tålamod hela matchen och hjälper varandra när vi ska. Vi blir inte för överambitiösa. Jag tycker vi försvarar oss väldigt bra i dag, säger backen Johannes Kinnvall till hockeysverige.se.

Kinnvall var den som sköt 1–1-målet efter förarbete av Rickard Palmberg. Det var backens tionde fullträff för säsongen. Med det toppar han nu backarnas målliga före Kodie Curran och Linus Hultström.
– Dom går in just nu, säger Gävlesonen och kostar på sig ett leende.
– Jag såg att familjen hade skrivit sms om att jag ledde målligan nu så jag fick reda på det nu. Tvåsiffrigt trodde jag inte riktigt på inför säsongen. Det är första gången jag gör så här många mål en säsong. Några brukar det bli, men att jag skulle ha tio med 13 matcher kvar… Det trodde jag nog inte.

”MER DELAKTIG”

Johannes Kinnvall är en av de största överraskningarna i SHL den här säsongen. Innan han kom till Timrå inför förra säsongen hade han spelat 18 SHL-matcher för Brynäs. I Hockeyallsvenskan gjorde han tolv poäng i grundserien i fjol innan han växte ut till en gigant i kvalet och sköt tre mål på tio matcher under Timrås väg till SHL.

Han har fortsatt på inslaget spår under första riktiga säsongen i toppligan.
– Jag är mer delaktig i det offensiva spelet, vågar följa med upp i anfallen. Sedan har vi ett väldigt bra powerplay där jag känner att jag vågar skjuta, säger Kinnvall om sin framgång.

Har det varit en stor omställning att gå från Hockeyallsvenskan till SHL?
– Det har det och det syns ju på att vi är sist i tabellen, inget snack om det. Men vi ska jobba allt vi kan för att jobba oss kvar.

Var står ni som lag?
– Jag tycker att vi spelar bra och det har vi gjort i många matcher. Det känns som det är uddamålsförluster hela tiden. Men vi står oss bra även om tabellen inte visar det. Det är bra go i laget och vi tänker inte så mycket på hur vi ligger till.

Att ta poäng av topplaget Djurgården på bortais var klart godkänt i Kinnvalls bok.
– Vi har bra energi hela matchen och det hade vi hela träningsveckan. Vi ska vara nöjda med poängen i dag, men självklart vill man vinna varje match och få med sig två poäng i dag.

Den här artikeln handlar om: