Markus Ljungh var omskakad efter tacklingen men kunde återvända till spel.
Skellefteå AIK

HV-stjärnan efter den otäcka smällen: ”Glad att det inte gick värre”

ANNONS

En annars snäll match gav två matchstraff för Skellefteå efter fula tacklingar i ryggen. Enligt tränarna var det däremot olyckliga situationer. Värst var det för Markus Ljungh som låg orörlig på isen efter tacklingen bakifrån men kunde slutföra matchen.
– Det är en läskig situation. Jag är glad att det inte gick värre än vad det gjorde, säger 28-åringen till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Kvällens match mellan HV71 och Skellefteå var en ganska lugn tillställning fram till den tredje perioden. Först knuffade Skellefteås Fredrik Lindgren in Markus Ljungh i sargen och fick matchstraff för boarding. Tio minuter senare får Andreas Wingerli ännu ett matchstraff för Skellefteå efter att ha tacklat Mattias Tedenby i ryggen.

”DET GÄLLER ATT VARA MER AKTSAM”

Domarna tvekade aldrig utan skickade båda spelarna till omklädningsrummet direkt. Efter matchen så var ingen av tränarna särskilt upprörda av situationen.
– Det är klart att det kunde ha drabbat oss hårt i dag så det är inget som vi vill ha emot oss. Det kanske är olyckliga situationer men det gäller att vara mer aktsam, säger Skellefteåtränaren Tommy Samuelsson efter matchen.
– Tittar man på de namnen (Lindgren och Wingerli) så är det ju inga namn som brukar begå sådana regelbrott. Det går ju så oerhört snabbt och det är klart att domarna bedömer ju om det ska vara en femma eller vad det ska vara, menar HV:s Stephan ”Lillis” Lundh.

Tommy, tycker du att det är rätt av domarna att ge båda spelarna matchstraff?
– Jag har för dålig expertis för att säga det, då hade jag varit huvuddomare. Allt sker ju på en tiondels sekund. Allt från puckföraren och försvarens impulser plus att domaren ska ta ett beslut. Jag kan tycka att det är bra att man väljer att ta det stora straffet direkt, säger Skellefteås tränare.

Skellefteå var däremot väldigt effektiva i boxplay och höll emot båda gångerna och fick till och med utvisningar med sig. Detta gjorde att Joakim Lindström kunde sätta segerpucken i spel fyra mot fyra.

Den som drabbades hårdast av tacklingarna var Markus Ljungh. Det såg riktigt otäckt ut när han brakade in i sargen med huvudet först och blev liggande på isen. Han kunde däremot ställa sig upp och ta sig till båset på egen hand. En minut senare var han på isen och spelade i HV:s powerplay.

”GLAD ATT DET INTE GICK VÄRRE”

Han säger själv att det kunde ha gått värre och att han är glad att slippa hjärnskakning.
– Jag är glad att det inte gick värre än vad det gjorde. Det är läskiga situationer. Jag är glad att det inte tog värre på mig. Vet inte riktigt vad jag ska säga om situationen, jag har någon meter på honom och känner att jag får en knuff i ryggen men det är sånt som händer.

Var det rätt beslut av domaren att ge matchstraff, tycker du?
– Jag vet inte hur det snacket gick. Mitt fokus var bara på ifall jag kände mig hel. Som tur var så kändes det bra i huvudet och nacken, det var bara knät och ansiktet som fick den mesta av smällen.

Var det en självklarhet att fortsätta spela för det såg ju riktigt illa ut?
– Vi har en läkare och sjukgymnast som kollar till mig lite och man får ju svara ärligt på deras frågor så gör de bedömningen. Jag har haft hjärnskakningar förut så jag vet hur det känns och visste att det inte var det.

Det är en stukad Markus Ljungh som står och svarar på journalisternas frågor. Ett bandage runt högerhanden och ett stort bandage runt känt visar vad han gick igenom under matchen. Trots det genomförde han matchen och var en av HV:s bästa spelare och deras enda målskytt.
– Knät är från tacklingen och handen är när jag blockerade ett skott men det ska inte vara några problem utan jag borde kunna spela nästa match.

När Skellefteå gästade Kinnarps Arena för tre veckor sedan så blev slutresultatet 1-3 till bortalaget, det blev även siffrorna den här kvällen. Skellefteå har nu tre raka segrar mot HV71.
– Den svider ju lite extra, vi hade ju ett litet hack ner till dem och nu tar de in på oss. Återigen så är det en jämn fajt om poängen. Det är surt, säger Markus Ljungh.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch