Sök
Thomas Berglund
SHL

Luleå vann – men rånades på straff: ”Den är solklar”

Luleå vann, precis som senast de besökte Gävle, efter förlängning. Men kanske kunde de ha vunnit redan efter ordinarie tid om de fått den straff Thomas Berglund sökte.
– Den är solklar. Det är faktiskt dåligt att inte se, sade ”Bulan”.

GAVLERINKEN (HOCKEYSVERIGE.SE)

Att mötet mellan Brynäs och Luleå skulle bli tajt och målsnålt såg nog de flesta redan på förhand. Mycket riktigt blev det så. Efter ordinarie tid lyste 1-1 på resultattavlan, sedan Niklas Olausson och Jesper Boqvist gjort målen.

I förlängningen avgjorde sedan Emil Larsson, fostrad i Brynäs. Han styrde snyggt in 2-1-pucken från nära håll och överlistade en annars storspelande Joacim Eriksson. Eriksson stoppade 28 av 30 skott men det räckte alltså inte till mer än en poäng för Brynäs.

Men kanske får de vara glada för den poängen? Luleå berövades nämligen på en till synes given straff där Isac Lundeström slet sig till ett friläge men fick se sig besegrad i duellen av målvakten Eriksson. Luleåbåset reagerade dock högljutt då Lundeström fick en tydlig slashing över armarna i skottögonblicket. Lundeström åkte direkt till båset och fick en ispåse över handen.

Domarna friade, men fick en del kritik av tränaren Thomas Berglund efter matchen.
– Det är en solklar straff. Det är faktiskt dåligt att inte se den, de står två meter ifrån. Det är mänskligt att göra misstag, men den är solklar, sade ”Bulan” på presskonferensen.

De fick dock två poäng med sig hem till Norrbotten, en rättvis seger enligt båda tränarna. Brynäs Magnus Sundquist var faktiskt nöjd med den poäng de fick med sig.
– Jag är glad för en poäng som matchen gestaltade sig. Det kunde ha tagit slut där, redan efter de sista minuterna i tredje. Där bjuder vi på ett par frilägen. Det blir som en ångest eller ängslighet.

Luleå tappade serieledningen, Färjestad gick förbi på målskillnad, medan Brynäs behöll den tiondeplats de hade inför kvällen.

Den här artikeln handlar om: