Sök
SHL

Oddsbonusar på SM-slutspel 2019

Nu har säsongen för 2018-2019 kickat igång på allvar! Hela denna säsong har varit jämn mellan lagen och det skiljer inte mycket mellan Luleå som leder serien och Brynäs som ligger på en tionde plats. Det är ynka 10 poängs skillnad och som jämförelse kan vi nämna att förra året var den skillnaden cirka tre gånger större. Därför kommer varje poäng och varje match vara mycket avgörande. Du kan kolla på uppdaterad statistik på shl.se.

Kvalificering och upplägg
De sex första lagen är direktkvalificerade till kvartsfinalerna och lag sju till tio får först spela åttondelsfinaler för att ta sig vidare. Där gäller det att vara bäst av tre spelade matcher för att gå vidare till kvartsfinalerna. I kvarten, semi och finalen är det bäst av sju spelade matcher som gäller. Åttondelsfinalerna börjar spelas den 16 mars, sedan börjar de spännande kvartsfinalerna.

Kvartsfinalserierna börjar spelas den 22 mars och 23 mars. Semifinalerna drar igång den 6 april och andra semifinalserien kör igång den 7 april. Det kommer bli mycket spel där troligtvis vartenda poäng kan göra stor skillnad. Själva SM-finalen och dess första match drar igång den 21 april. Då börjar matchen om vem som ska få lyfta Raoul LeMats pokal och krönas till svenska mästare säsongen 2018/2019.

Hur lagen ställs mot varandra
Som grundregel möts alltid det lag som är högst placerat mot det som är lägst placerat, näst högsta möter näst lägsta och så vidare. Det gäller både i kvartsfinalerna och i semifinalerna. Det lag som är högst rankat börjar alltid spela första matchen på hemmaplan. Det gäller även själva finalmatcherna. Så från och med den 16 mars fram till 4 maj då sista finalmatchen körs är det intensiva hockeyveckor.
I skrivande stund är det som sagt Luleå som toppar listan med 69 poäng och med Färjestad tätt efter med bara en poängs skillnad. HV71 har tagit sig in på tredje plats med 67 poäng. Det kan enkelt skifta eftersom det endast skiljer 10 poäng mellan de 10 lagen i topp. Strax under på 11–14 plats finns i ordningen Rögle, Örebro, Mora och Timrå.

Vilka är än så länge favoriter till vinsten?
Givetvis har det redan börjats sättas lite odds på vem som kommer att stå som svenska mästare och just nu är Djurgården favorit med ett odds mellan 4,00–5,00. Det lag som anses kunna utmana och som skulle kunna möta Djurgården i en final är Färjestad, där oddsen för närvarande är 7,00–6,00 för att kunna vinna SM-slutspelet. Den som har högst odds och rankas lägst är Timrå IK.

Är du intresserad av att lägga ett bet på slutspelsvinnaren är det bra att läsa på om lagen och följa hur det går. Kan du dessutom använda dig av en bonus är det möjligt att få dina satsade pengar att räcka lite längre. Du kan hitta spelbonusar med hjälp av esportbets.se, en sajt som har koll på vad de olika operatörerna erbjuder för bettingalternativ för CSGO, samt även andra sporter som hockey, fotboll och mycket mera. För att ha kollen på bästa bettingsajten som ger dig bäst odds och bästa möjligheten att kunna lägga en bra satsning i slutspelet så är det sidan som kan ge dig rätt vägledning.

Åldersgräns 18 år för spel online. Spelar du för mycket – ring Stödlinjen på 020-81 91 00.

Den här artikeln handlar om: