Sök
Erik Källgren avbröt matchen mot Leksand
Nyheter

AIK:s mardröm: Målvakten utgår skadad efter krocken

AIK har länge haft förstemålvakten Johannes Jönsson skadad. Nu förvärras topplagets situation då Erik Källgren utgick i kvällens match mot Leksand.

Drygt tio minuter in i kvällens stormöte mellan AIK och Leksand så höll hemmapubliken andan. Erik Källgren låg på isen efter att ha fått Leksandsforwarden David Rundqvist över sig.

Rundqvist blev inknuffad av AIK-backen Simon Fernholm som fick en utvisning i situationen. Källgren låg stilla på isen ett tag men kunde ta sig upp på benen. Han fick däremot lämna matchen efter smällen som såg ut att ta i huvudet på 22-åringen.

ANDRA MÅLVAKTSSKADAN

På läktaren sitter Johannes Jönsson som var tänkt att vara förstemålvakt i AIK men har varit skadad under stora delar av säsongen. Han sägs vara på väg tillbaka från sin skada men frågan är om han är redo att gå in och ta det ansvaret redan nu.

Robin Wallin byttes in för att ersätta Källgren i kvällens match. 23-åringen spelar vanligtvis i Väsby IK i Hockeyettan men har varit utlånad till AIK under delar av säsongen. Han fick släppa en puck förbi sig nästan omgående då Leksand gjorde mål genom Johan Porsberger direkt i det powerplay man fick i samband med målvaktskrocken.

Matchen pågår och Leksand leder fortsatt med 1-0 efter den första perioden.

Den här artikeln handlar om: