Sök
Lina Ljungblom.
SDHL

17-årige stortalangen förstärker HV71: ”Kommer att bli riktigt bra”

HV71 har ett par ledande spelare borta. Då förstärker Jönköpingsklubben med stortalangen Lina Ljungblom som kommer från Skövde. Detta enligt Jönköpings-Posten.

17 år gammal har Lina Ljungblom gjort elva landskamper med Damkronorna och nio poäng. Till vardags spelar hon med Skövde IK:s J18 lag, med killar.

Hon har hittills gjort en SDHL-match. Då gjorde hon två mål, direkt i debuten. Detta då hon var utlånad till HV71. Nu kommer hon att förstärka klubben mitt under brinnande slutspel, så länge Skövde förlorar i sin nästa match.

–  Hon ska spela med Skövde på söndag. Förlorar de då kommer hon att tillhöra oss, men vinner de kommer hon att tillhöra Skövde till de har spelat färdigt, säger HV71:s huvudtränare Lucas Frey till Jönköpings-Posten och fortsätter:
– Det kommer att bli riktigt bra att få in henne. Hon är riktigt bra i offensiv zon, men är också en skicklig center defensivt. Att hon är allround är ett plus.

HV71 har för tillfället två spelare avstängda, Riikka Sallinen samt Claduia Kepler. Det kommer därför väldigt lägligt om Ljungblom kan ansluta till klubben efter helgens matcher.

HV71 vann första kvartsfinalmötet mot Leksand med 3–2 och leder därmed kvartsfinalserien med 1–0. I helgen spelas två stycken matcher i Kinnarps Arena och vinner HV båda de matcherna så är de klara för semifinaler.

Den här artikeln handlar om: