Sök
AIK har en dyster svit på bortaplan mot Oskarshamn. …
Västerås IK

HA-SVEPET: En svit skulle brytas – vikarierande målvakt fixade AIK-seger

Leksand hade åtta raka segrar. AIK hade sex raka vinster på Hovet. Inför en fullsatt arena så blev inhoppande målvakten Robin Wallin hjälte när han räddade alla tre straffarna i straffläggningen.

VITA HÄSTEN – VÄSTERÅS 3-0 (0-0,1-0,2-0)

Vita Hästen: Marcus Eriksson, Emil Eriksson, Erik Borg
Västerås: – 

Fjärde raka hemmasegern för jumbon Vita Hästen. Inte illa för krislaget som det har stormar kring under stora delar av säsongen. Västerås form går däremot åt motsatt håll och nu har de förlorat fyra raka matcher.

Marcus Eriksson har legat bakom laget fyra hemmasegrar. Han har gjort mål i alla de fyra senaste segrarna som klubben har tagit i Himmelstalundshallen. Viktor Kokman blev även han en stor hjälte då han räddade alla 26 skotten och höll sin tredje nolla den här säsongen.

AIK – LEKSAND 3-2 SO (0-1,2-0,0-1,0-0,1-0)

AIK: Garry Nunn, Anton HolmChristian Sandberg (avgörande straff)
Leksand: Johan Porsberger 2

Robin Wallin tvingades hoppa in i kvällens match efter att Erik Källgren utgick med en skada. Och som han gjorde det! Han släppte visserligen in två mål men höll kvar AIK i matchen. 23-åringen fick även bli stor matchhjälte då han räddade alla tre straffar som Leksand lade.

Det var en svit som skulle brytas. Leksand som hade åtta raka segrar eller AIK som hade sex raka hemmasegrar. Det var Leksand som fick se sin segersvit gå i kras och AIK som förlängde sin svit och är tillbaka på det vinnande spåret igen efter förlusten senast mot Tingsryd.

PANTERN – KARLSKOGA 3-2 OT (2-0,0-2,0-0,1-0)

Pantern: Erik Nyström, Nick Olesen, Nicklas Jadeland
Karlskoga: Gustaf FranzénJacob Lundegård

Ligans sämsta hemmalag enligt statistiken. Ändå så kan de inte sluta plocka poäng på hemmaplan nu på slutet. Lagets seger i kvällens match betyder att Skånelaget har tagit poäng i sju av sina tio senaste matcher i Malmö Isstadion.

Det var viktiga poäng för Pantern som nu ligger elva, mellan de båda strecken. Sex poäng upp till SHL-kval men sex poäng ner till negativt kval. Karlskoga tappar å sin sida mark i toppen. Laget har två raka förluster efter att man vann tre raka matcher.

BJÖRKLÖVEN – TINGSRYD 6-1 (2-0,4-1,0-0)

Björklöven: Filip Cruseman 2, Jacob Peterson, Alexander Wiklund, August Tornberg, Emil Lundberg
Tingsryd: Daniel Ljunggren

Åtta matcher. Så många matcher har Tingsryd förlorat i rad på bortais. Laget har inte vunnit på bortaplan under 2019. Mot Björklöven var man aldrig riktigt nära.

Björklöven vann skotten med 34-20 och drog iväg ordentligt i den andra perioden när man gick från 2-0 till 6-0. Till skillnad från Tingsryd så är Björklöven i en positiv trend och hänger på Södertälje i kampen om den sista platsen till SHL-kvalet. Tingsryd har å sin sida bara fyra poäng ner till Almtuna som ligger under kvalstrecket och smålänningarna är i farozonen där nere i botten.

Den här artikeln handlar om: