Sök
Lars Volden i MIF-tröjan
SHL

Blixtinkallades och storspelade för Malmö: ”Kul att få spela i SHL”

Spel med Pantern under fredag, SHL-hockey med Malmö på lördagen. Snacka om snabba ryck för Lars Volden.
– Jag ser det som en rolig grej och glad över att hjälpa dem ta tre poäng,säger den vikarierande Malmömålvakten efter 3-1-segern hemma mot Växjö Lakers. 

MALMÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)

Målvaktsproblemen fortsätter i Malmö. Oscar Alsenfelt är borta tillsvidare med en hjärnskakning. Och när laguppställningen presenterades inför matchen mot Växjö Lakers saknades även Christopher Nihlstorp på grund av skadekänningar. Då fick Lars Volden hoppa in.
– Det är bara kul Jag gilla ju att spela. Jag fick reda på att jag skulle vara här i går efter matchen, men att jag skulle spela påväg i bilen från morgonvärmningen, säger målvakten.

Han spelade match så sent som på fredagskvällen när Pantern besegrade BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan efter sudden.
– Kul att få spela i SHL. Jag ser det som en rolig grej och glad över att hjälpa dem ta tre poäng. Hela laget spelade bra, vi krigar och sliter i 60 minuter. Det är därför vi tar tre poäng, säger Volden.

Mot Växjö tvingades han kapitulera vid ett tillfälle. Brendan Shinnimin, i powerplay, var den ende Lakers-spelaren som lyckades överlista norrmannen. Volden räddade även en straff vid ställningen 2-1 och med 15:13 kvar att spela.
 Man hinner faktiskt inte tänka så mycket, man är inne i sin egen bubbla i matchen. Jag försökte bara komma ut och ha bra tålamod och försökte läsa vad han skulle göra, förklarar Volden. 

”KUL ATT VARA TILLBAKA I SVERIGE”

Volden, som spelade i Rögle mellan 2014-2016 kom tillbaka till svensk hockey inför den här säsongen efter en och en halv säsong i tjeckiska Dukla Jihlava. Han hamnade i Pantern men har varit namngiven målvakt för Redhawks under hela säsongen. Han har bland annat stöttat Redhawks i Champions Hockey League vid ett tillfälle.
– Det har gått bra. Jag har fått spela mycket och det hjälper. Ju mer man spelar ju bättre är det, då tänker man inte så mycket heller, säger han.
– Kul att vara i svensk hockey igen. Det är en bra hockey. Man utvecklas bra här.

I vilket mål Lars Volden står under nästa match är ännu skrivit i stjärnorna. Malmö har match redan på måndag igen då Timrå kommer till Skåne.
– Det får vi se. Vi har en viktig tid med Pantern här nu också. Vi har sex matcher kvar där. Först måste vi gör allt för att gå till slutspel med dem.

Men du skulle inte tacka nej om möjligheten dyker upp antar jag?
– Nej, men det är inte jag som bestämmer det. Det är tränare och Panterns sportchef, avslutar Volden.

Den här artikeln handlar om: