Sök
Stefan Steen nollade Djurgården på Hovet. Timrå förlorade sin sjunde raka match.
Timrå IK

SHL-SVEPET: Örebromålvakten nollade Djurgården – sjunde raka förlusten för jumbon

Alla tre bottenlagen var i fokus inför kvällens tre matcher. Örebros Stefan Steen höll nollan och gav laget ett större avstånd ner till negativt kval. Timrå förlorade sin sjunde raka match och har nu hela 14 poäng upp till säker mark. 

DJURGÅRDEN – ÖREBRO 0-2 (0-1,0-0,0-1)

Djurgården: 
Örebro: Marcus Weinstock, Shane Harper

I går stod det klart att Örebro värvar Jhonas Enroth för att stärka upp målvaktssidan som har setts som ett problem under säsongen. Då svarade Stefan Steen med att rädda alla 25 skott och hålla nollan mot Djurgården på Hovet. Det är blott den andra gången som Djurgården blir nollade på hemmais. Djurgården hade även bara en hemmaförlust på de senaste sex matcherna på Hovet.

Örebro vann mot Djurgården i går och gjorde det i dag igen. Shane Harper är i ett poängstim för tillfället. På de senaste åtta matcherna har amerikanen gjort tio poäng och han är en av de stora anledningarna till att Örebro har fyra segrar på sina sex senaste matcher.

Örebro skapar sig viktigt utrymme i bottenstriden. Tack vare de båda segrarna mot Djurgården så gick man från att vara två poäng under kvalstrecket till att nu vara tre poäng före Mora.

MORA – LULEÅ 1-2 (1-1,0-0,0-0,0-1)

Mora: Emil Aronsson
Luleå: Niklas Olausson, Petter Emanuelsson

Vad har hänt med Niklas Olausson egentligen? I kväll gjorde han mål för tredje matchen i rad och han har nu gjort 14 mål den här säsongen. Assistkungen har tidigare aldrig gjort mer än elva mål på en säsong under sin långa SHL-karriär. Han klättrar nu också till en delad sjunde plats i SHL:s skytteliga.

Luleå har vunnit sju raka bortamatcher nu. Man har även vunnit alla fyra mötena med Mora den här säsongen. Mora tappar mark i kampen om att slippa negativt kval. Dalalaget tog visserligen poäng för tredje matchen i rad men har inte tagit en enda trepoängare i februari.

TIMRÅ – BRYNÄS 2-4 (1-0,1-1,0-3)

Timrå: Rickard Palmberg, Jeremy Boyce
Brynäs: 
Johan AlcénLudvig Nilsson, Emil Forslund, Tomi Sallinen

Tungt för Timrå. Inför den sista perioden så ledde laget med 2-1. I den tredje perioden fick man även chansen till ett fem minuter långt powerplay efter att Jacob Blomqvist i Brynäs dragit på sig ett matchstraff. Trots detta så tappade Timrå och förlorade till slut med 2-4.

Timrå har nu sju raka förlust i SHL och sju raka förluster hemma i NHK Arena. Avståndet upp till Örebro på säker mark är nu hela 14 poäng. Frågan är om racet inte är kört för nykomlingen och om man tvingas ställa in sig på att få kvala sig kvar i SHL. Laget har visserligen en match till godo på sina bottenkonkurrenter men måste hamna i en otrolig segersvit för att hamna på säker mark och peta ner både Mora och Örebro som ligger framför.

Den här artikeln handlar om: