Sök
MAGI. Linus Klasen bjöd på straffkonst i Schweiz.
Schweiziska ligan

VIDEO: Här står Linus Klasen för ett nytt mästerverk

Linus Klasen har gjort det igen. När hans Lugano besegrade Geneve-Servette efter straffar på söndagen slog puckmagikern till med ett nytt drömmål.

Vi har sett honom göra det förr…
Linus Klasen har en förmågan likt få andra att lura brallorna av motståndarmålvakter när det vankas straffar. På söndagen gjorde han det igen.

När hans Lugano besegrade Geneve-Servette med 4–3 i den schweiziska ligan bjöd 32-åringen på ett mål som fick publiken att kippa efter andan. Stackars målvakten Gauthier Descloux var helt chanslös mot Klasens dribblingar.

https://www.instagram.com/p/Bt_wSB1AFSV/

FYRA STRAFFMÅL AV TÖMMERNES

I övrigt var den svenske stjärnforwarden poänglös i den utdragna matchen – som krävde tio straffomgångar för att avgöras. Det kan till stor del hänvisas till Henrik Tömmernes. Geneve-Servettes svenska back satte fyra (!) av de sex straffar han fick ansvaret att förvalta. Bland annat tre på raken när straffläggningen stod och vägde.

I den tio straffrundan lyckades dock Luca Fazzini i Lugano sätta sin fjärde straff i matchen och bli matchvinnare när Tömmernes i sin tur brände sitt sjätte försök.

Linus Klasen har 22 poäng (3+19) på 24 matcher den här säsongen. Tömmernes har 23 poäng (6+17) på 35 matcher.

Den här artikeln handlar om: