Sök
Erik Källgren och Johannes Jönsson gör framsteg i sin rehabilitering.
Nyheter

AIK:s glädjebesked: Båda målvakterna på väg tillbaka från skadorna

AIK har båda sina förstamålvakter skadade och har fått kalla in två ersättare från Hockeyettan. Nu skriver klubben en uppdatering om skadorna på sin hemsida.
– Det är viktigt att inte överbelasta innan de är redo för spel igen, säger lagets fysioterapeaut Andreas Simensen.

När Erik Källgren skadade sig i fredags så innebar det att AIK hade båda sina målvakter skadade, då Johannes Jönsson redan fanns på skadelistan. Hockeyettan-målvakterna Robin Wallin och Pontus Eltonius plockades in för att täcka upp. Nu släpper AIK positiva besked om båda sina målvakter.

LÄS ÄVEN: I kväll får Huddingekeepern iklä sig AIK-tröjan: ”Känns overkligt”

Johannes Jönsson skadade sig i höstas men är nu åter tillbaka i träning med övriga laget.
– Johannes följer den plan vi har satt sedan dag ett. Han fortsätter göra framsteg och har börjat komma tillbaka i lagträning sedan slutet av förra veckan. Vi höjer belastningen successivt för att det ska bli så likt match som möjligt, säger lagets fysioterapeaut Andreas Simensen till klubbens hemsida.

”SÅG BRA UT”

På torsdag spelar AIK mot Karlskorna på bortais. Jönsson kommer däremot att stanna hemma i Stockholm och träna med J20-laget under tiden. Han förväntas ansluta till A-laget till helgen igen.
– Det viktigaste just nu är att han uppnår de moment som vi satt upp för honom så han blir matchklar.

Erik Källgren fick en smäll i fredagens match mot Leksand. Idag genomförde han en MR-kameraundersökning och det gav positiva resultat.
– Det såg bra ut men han kommer inte att spela ikväll eller torsdag. Vi tar det dag för dag. Det är viktigt, likt Jönsson, att inte överbelasta innan de är redo för spel igen, meddelar Simensen.

Den här artikeln handlar om: