Sök
Calle Rosén.
Nyheter

Svenske backen fortsatt gnistrande – går mot poängligasegern

Calle Roséns säsong i Toronto Marlies har varit en enorm succé. I natt stod han för tre nya poäng – och nu rycker han i backarnas poängliga.

Att svenska backar är med och slåss om priser och poängligatitlar i Nordamerika är vi vana vid, men det sker nästan uteslutande i NHL. Nu ser Calle Rosén ut att kunna vinna poängligan för backar i AHL.

Den tidigare Växjöbacken har varit i en glödhet poängform och hade en ny stormatch i natt. Rosén sköt ett mål och spelade fram till två när Toronto 5-3-besegrade Syracuse. Han har nu gjort poäng i nio av sina tio senaste matcher och står totalt på 43 poäng (7+36) på 50 matcher. Med det toppar han backarnas poängliga, fyra poäng före Zach Redmond.

Noterbart från matchen var också att Pierre Engvall satte sitt 14:e mål för säsongen i Marlieströjan.

 

Den här artikeln handlar om: