Sök
Gustav Nyquist
Nyheter

Svensken kan trejdas: ”Överväger vilka jag ska förlänga med”

Han sitter på ett utgående avtal och gör en succésäsong. Frågan är om Gustav Nyquist blir kvar i Detroit.
– Jag måste väga in om vi överväger att förlänga med någon av dem, säger GM Ken Holland till Mlive.

Efter ett par lite tyngre år går Gustav Nyquist mot sin klart bästa hela NHL-säsong. Han gör det i ett läge där hans kontrakt, värt 4,75 miljoner dollar per säsong, är på väg at löpa ut.

Tillsammans med målvakten Jimmy Howard samt backen Nick Jensen kan han komma att lämna Detroit innan deadline på måndag – men general managern tycks vara öppen för att förlänga med dem.
– Jag måste väga in om vi överväger att förlänga någon av dem för att de kan hjälpa oss nästa säsong. Sen kanske vi måste göra något ytterligare i sommar, för om jag trejdar iväg alla spelare blir laget sämre, säger GM Ken Holland till Mlive.com.

HAR EN NO TREJD-KLAUSUL

Det låter med andra ord som att Holland inte helt bestämt sig om hur han ska göra med trion, där framför allt Nyquist och Howard skapat intresse hos andra lag. I Howards fall har Calgary nämnts som en trolig klubbadress.

Gustav Nyquist, som gjort 48 poäng på 59 matcher och är tvåa i den interna poängligan, har en no trejd-klausul vilket gör att han kan säga nej till att byta klubb. Uppgifter gör gällande att han ombetts lämna in en lista med klubbar han kan tänka sig att skeppas iväg till.

Bland övriga spelare med utgående kontrakt finns den ständigt deadline day-flyttaren Thomas Vanek, amerikanen Luke Witkiowski och svenske klubbikonen Niklas Kronwall.

Den här artikeln handlar om: