Sök
Västervik värvar forward. …
Västerviks IK

Västervik dominerade – kravlade sig över strecket

Västervik tog tre poäng hemma mot IK Pantern. Hemmalaget vann med 4-1 och är nu ovanför kvalstrecket i HockeyAllsvenskan. 

Inför 1200 åskådare kunde Västervik ta sin andra raka seger. Hemmalaget kom ut hårt från start och vann skotten med hela 18-4 i den första perioden. Två av dem smet förbi bortamålvakten Lars Volden inom loppet av 27 sekunder, vilket grundlade segern.

Målen sattes av Kellen Jones och Erik Ullman.

I den perioden fortsatte Västervik sin press. Vilket resulterade i 3-0 genom Victor Öhman och 4-0 genom Ullman som därmed blev tvåmålsskytt. Volden, som så sent som i helgen storspelade med Malmö i SHL, byttes då ut till förmån för Tim Hultstrand.

TIGHT I TABELLEN

Pantern fick till en reducering genom Villiam Haag i slutet av perioden, vilket blev matchens sista mål. Västervik satte tack vare segern press på konkurrenterna Södertälje och Björklöven. De har en poängs försprång på de två jagande lagen, men en match mer spelad.

 

För Pantern innebar förlusten att de får fortsätta sin poängjakt för att säkra avståndet ner till en kvalplats. Pantern har sex poäng till godo på Almtuna.

Den här artikeln handlar om: