Sök
Filip Forsberg försöker sig på ett ”Zorro-mål”.
Nyheter

Forsberg lämnar alla mållösa efter fräckisen: ”Inte många kan göra det där”

Filip Forsberg gjorde ett mål i natt men gjorde nästan ett drömmål också. Han försökte sig på ett ”Zorro-mål” och lämnade alla i arenan med tappade hakor. 
– Jag vet inte många personer i den här ligan som kan göra det där, säger Dallas TV-expert Daryl Reaugh i sändning. 

Filip Forsbergs puckhantering är bland de bästa i NHL. Han har skapat flera rubriker med sina snygga mål där han hittar på något nytt att göra med pucken som ingen trodde var möjligt. I natt har han gjort det igen.

I den andra perioden försökte han sig på ett så kallat ”lacrosse- eller Zorro-mål”. Han plockade upp pucken på sitt blad och försökte lägga in den i krysset ovanför målvaktens axel. Anton Khudobin som vaktade Dallas-kassen var dock där och kunde stoppa pucken.

Forsbergs aktion lämnade alla i arenan mållösa och kommentatorerna lyriska.
– Det där är riktigt kreativt av Forsberg. Jag vet inte många personer i den här ligan som kan göra det där. Det är inte många som skulle våga göra det under match heller, säger tidigare NHL-målvakten och nuvarande Dallas-kommentatorn Daryl Reaugh.

Nashvilles stjärnforward fick senare sätta ett mål när han kvitterade till 3-3.
– Det var ett viktigt mål, som gjorde att vi kunde gå till pausvila med oavgjort resultat. Självklart så hade de ju gjort två snabba men samtidigt så dödade vi deras flow och momentum genom mitt mål, säger ”Foppa” till nhl.com.

Forsberg fick även frågan om sitt lacrosse-försök. Han säger att han ibland gör så på träning. Han lämnade sedan med ett leende.
– Jag försöker bara ha lite kul där ute.

Filip Forsberg har nu gjort 21 mål den här säsongen. På 45 matcher har det blivit 38 poäng från hans klubba.

Han var inte den enda svensken som bidrog med poäng i nattens match. Calle Järnkrok noterades för en assist och i Dallas bidrog Mattias Janmark och John Klingberg med varsin passningspoäng.

Dallas Stars – Nashville Predators 3-5 (0-1,3-2,0-2)

Dallas: Jason Spezza (7), Esa Lindell (9), Tyler Seguin (25)
Nashville: Roman Josi 2 (13), Brian Boyle (15), Rocco Grimaldi (5), Filip Forsberg (21)

Den här artikeln handlar om: