Sök
181116 Almtunas Tony Mårtensson deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Almtuna den 16 november 2018 i Stockholm. …
Tingsryds AIF

HA-SVEPET: Veteranen sköt viktiga poäng till Almtuna i bottenstriden

Det spelades fyra matcher i Hockeyallsvenskan under onsdagskvällen, bland annat den hyperviktiga bottenmatchen mellan Tingsryd och Almtuna. Nedan följer ett kort svep från kvällens matcher.

BIK Karlskoga – Björklöven 4–1 (2–0, 0–0, 2–1)
BIK Karlskoga: Fredrik Forsberg, Juliuz Persson, Oliver Eklind, Tor Immo
Björklöven: Mattias Granlund

Efter två raka förluster kunde BIK Karlskoga under onsdagskvällen studsa tillbaka och hemmabesegra Björklöven. Grunden till segern lades i den första perioden när värmlänningarna gick ifrån till en 2–0-ledning. Mattias Granlund kunde skapa lite dramatik i matchen genom sin 2–1-reducering, men Oliver Eklind punkterade sedan matchen med sitt 3–1-mål.

Vita Hästen – Södertälje 2–5 (0–0, 1–3, 1–2)
Vita Hästen: Marcus Eriksson, Erik Borg
Södertälje: Christopher Liljewall (2), Nicolai Meyer, Sebastian Höglund, Hugo Gustafsson

Efter att endast ha vunnit en av de sju senaste matcherna stod Södetälje för en stark insats borta mot tabelljumbon Vita Hästen. Norrköpingslaget må vara tabelljumbo, men inför kvällens match hade man fyra raka segrar hemma i Himmelstalundshallen. Efter en mållös förstaperiod kunde Södertälje dra ifrån till 3–1 i mittperioden och efter två snabba mål i slutperioden slog SSK ner spiken i kistan.

I och med segern kravlar Södertälje upp till åttondeplatsen i den Hockeyallsvenska tabellen. Laget har nu två poäng ned till jagande Västervik på niondeplatsen.

Modo – Oskarshamn 4–2 (1–1, 0–1, 3–0)
Modo: Tommy Enström, Daniel Sylwander, Linus Pettersson, Henrik Björklund
Oskarshamn: Alex Hutchings, Joakim Thelin

Trots ett 1–2-underläge inför den sista perioden kunde vända och vinna kvällens hemmamatch mot Oskarshamn. Daniel Sylwander kvitterade tidigt i den tredje perioden och Linus Pettersson sköt det matchavgörande målet drygt tre och en halv minut in i slutakten. Målet var Petterssons första mål på seniornivå. Henrik Björklund avrundade sedan målskyttet och Modo kunde således ta sin femte raka seger i Hockeyallsvenskan.

Örnsköldsvikslaget avancerar upp till fjärdeplatsen i tabellen i och med de tre poängen. Oskarshamn ligger alltjämt kvar på andraplatsen, tio poäng före närmast jagande BIK Karlskoga.

Tingsryd – Almtuna 0–3 (0–0, 0–2, 0–1)
Tingsryd:
Almtuna: 
Tony Mårtensson (2), Oscar Milton

Tony Mårtensson har varit Almtunas främste poängplockare den här säsongen. I kväll klev han fram när han krävdes som mest i den hyperviktga bottenmatchen mot Tingsryd. Veteranen stod för två mål i 3–0-segern och såg därmed till att kapa avståndet upp till smålänningarna till endast en poäng. Vid förlust hade den siffrar istället varit sju poäng. Fem matcher återstår för både Tingsryd och Oskarshamn.

Almtunamålvakten Oscar Fröberg förtjänar också ett omnämnande, då han räddade samtliga 27 skott som Tingsryd avlossade mot honom.

Den här artikeln handlar om: