Sök
Oliver Lauridsen gjorde mål från den egna förlängda mållinjen. …
KHL

Danskens galna mål i KHL – sätter den från förlängda mållinjen

Slovan Bratislava hade en tung kväll i går. Inte nog med att en utespelare fick agera reservmålvakt. Juniormålvakten Michal Vojvoda, som fick ställa sig mellan stolparna, släppte in ett skott från hela planen – av dansken Oliver Lauridsen. 

Det var målet som innebar 7-0 som blev matchens stora höjdpunkt. Danske backen Oliver Lauridsen skulle skicka iväg pucken från egen zon eftersom hans Jokerit spelade i numerärt underläge. Men pucken studsade, ändrade bana, och gick in bakom en ställd målvakt. Till målvakten Michal Vojvodas försvar var det blott hans andra match i KHL. Artonåringen fick ta plats mellan stolparna efter att den ordinarie målvakten Jakub Stepanek fått fem matchers avstängning.

Matchen slutade 7-1. Se videon på målet nedan.

Den här artikeln handlar om: