Sök
Lina Ljungblom.
SDHL

Förstärker – mitt under brinnande slutspel: ”Två viktiga spelare att få in”

HV71 leder sin kvartsfinalserie med 2-1. När man nu ska försöka stänga serien till helgen så presenterar man två nyförvärv. 

Inför den fjärde kvartsfinalen mot Leksand har HV71 gjort klart med två förstärkningar som ska hjälpa laget att stänga serien och gå till semifinal.

Lina Ljungblom ansluter från Skövde och Michelle Greeneway hämtas från den amerikanska hockeyn.
– Två viktiga spelare att få in. Lina är en av de mest lovande spelarna i Sverige, som också spelat en match med oss tidigare. Vi har sett vilken smart center hon är och även vad hon har presterat i Damkronorna. Michelle är en hårt arbetande forward med en bra målkänsla, säger Peter Ekelund, GM i HV71.

17 år gammal har Lina Ljungblom gjort elva landskamper med Damkronorna och nio poäng. Hon har hittills gjort en SDHL-match. Då gjorde hon två mål, direkt i debuten. Detta då hon var utlånad till HV71. Nu kommer hon att förstärka klubben mitt under brinnande slutspel.

Michelle Greeneway kommer från att ha varit kontraktslös men har tidigare spelat collegehockey i USA. Där har hon stått för bra siffror, hennes bästa säsong var 2015/16 när hon gjorde 33 mål och 47 poäng på 27 matcher.

HV71 knöt upp med båda spelarna på transferfönstrets sista dag men väljer att presentera spelarna under torsdagen. Båda avtalen med gäller säsongen ut.

Den här artikeln handlar om: