Sök
Luleå har nu åtta raka vinster på bortaplan. …
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Luleå fortsatte segersviten borta

Fyra matcher spelades i SHL under kvällen. Växjö körde över Timrå på bortaplan samtidigt som Luleå och Frölunda höll liv in sina vinstsviter. Nedan följer en summering av alla matcher. 

Skellefteå – Luleå 1–2 (0-1, 0-1, 1-0)
Skellefteå: Möller
Luleå: Kovacs, Larsson

Det var heta känslor i derbyt. I underläge 0-2 fick Skellefteås Emil Djuse matchstraff efter att ha tacklat Erik Gustafsson in i sargen.
– Det är en tackling som tar olyckligt. Jag tror inte uppsåtet är att skada Erik, sa Luleås assisterande tränare Henrik Stridh till Cmore.

Även veteranen Jimmie Ericsson fick utgå skadad efter en duell med Joonas Jalvanti, då Ericsson föll ihop och lämnade isen. Enligt uppgifter till MrMadhawk kan Ericsson bli borta i tre månader.

Annars var det Luleå som drog det längsta strået i den här täta matchen. Det innebär att man höll liv i den mäktiga bortasviten. Man har nu vunnit åtta matcher i rad. För Skellefteå innebär förlusten att man ligger på 8:e plats i den täta tabellen, med två poäng upp till säker slutspelsplats.

Brynäs – HV71 2–4 (1-2, 1-1, 0-1)
Brynäs: Ersson, Söderström
HV71: Sundh, Brännström, Andersson, Figren

Strax innan nedsläpp kom beskedet att Brynäs förlängt med succéspelaren Jesper Boqvist. Men beskedet verkade inte ha gett hemmalaget någon boost. När matchen väl drog igång hade HV71 det mesta av spelet. Brynäs verkade uddlöst och tamt. Man fick lite hopp när Victor Söderström stod för ett drömmål som innebar kvittering till 2-2 i den andra perioden.

Men strax senare tilldömdes HV71 en straff som förvaltades av Oscar Sundh. Efter det repade sig Brynäs aldrig och HV71 fick med sig segern, 4-2.

Det innebär att bortlaget klättrade upp över slutspelsstrecket. Brynäs ligger däremot på 10:e plats, en poäng mer än Linköping under playin-strecket.

Timrå – Växjö 1–5 (0-1, 0-3, 1-1)
Timrå: Kinnvall
Växjö: Bernhardt, Versteeg, Shinnimin, Persson, Bokk

Timrå kom till spel med tre SHL-debutanter. Och Växjö gjorde processen kort. Efter två perioder ledde bortalaget med 4-0 och dominerade spelet. Stjärnorna visade vägen och både Kris Versteeg och Brendan Shinnimin noterades för mål och assist.  För nyförvärvet Versteeg innebär det att han snittar över en poäng per match sedan han anslöt till laget.

För Växjö innebar segern att man klättrade över slutspelsstrecket. Timrå förlängde däremot sin mardrömssvit. Nu har man förlorat nio raka matcher.

Frölunda – Mora 4–2 (0-0, 2-1, 2-2)
Frölunda: Fagemo, Grönlund, Rakshani, Friberg
Mora: Bromé, Svanlund

Frölunda tog en stabil seger Mora – och det var båda kända och okända som klev fram. Backen Anders Grönlund, doldisen som klivit fram och gjort några viktiga mål under säsongen, satte dit 2-1 för Frölunda med bara 11 sekunder kvar av andra perioden. Målet släckte Moras energi, som man fått när man kvitterat bara 30 sekunder tidigare.

Men Mora, som gjort några mäktiga upphämtningar i SHL den senaste tiden, försökte även denna gång. Med 2.30 kvar av den tredje perioden tog man ut målvakten, men förgäves. Istället satte Max Friberg det avgörande 4-1-målet i tom kasse.

Frölunda tog sin fjärde raka seger och befäste därmed tredjeplatsen i tabellen samtidigt som Mora tappade mark upp till Örebro ovanför kvalstrecket.

Den här artikeln handlar om: