Sök
Västerviks IK

HA-SVEPET: Oskarshamn showade – Pantern nära nytt kontrakt

Det var stort fokus på tabellbotten då de tre lag som kämpar för att undvika kval var i spel. Av dem blev Pantern den stora vinnaren. De är nära nytt allsvenskt kontrakt.

OSKARSHAMN – ALMTUNA 5-0

Oskarshamn: Nolan Zajac, John Dahlström, Alex Hutchings x2, Matias Sointu
Almtuna:

Wow, vilken uppvisning Oskarshamn bjöd på mot ett desperat Almtuna i kväll. Efter fyra raka förluster lossnade det ordentligt för tabelltvåan idag, och 5-0-segern innebär att de bara är två poäng ifrån att vara definitivt klara för den allsvenska finalen. Den final AIK blev klara för igår. Jagande Karlskoga och Modo är 13 poäng bakom med fem matcher kvar. Guldgaller-nominerade Adam Åhman höll nollan. Det var tionde gången laget höll nollan under säsongen, vilket är tangerat rekord i HockeyAllsvenskan sedan 2005/2006. Det uppger twitterkontot DomarnaPunktSe.

Almtuna missade chansen att gå upp på säker mark och är alltjämt i starkt poängbehov inför säsongsavslutningen.

VÄSTERVIK – TINGSRYD 2-1 efter förlängning

Västervik: Erik Ullman, Alexander Lindqvist-Hansen
Tingsryd: Max Lindroth

Tingsryd hade ledningen i matchen och ryckte då till sig en fyrapoängsledning jämfört med jagande Almtuna, i kampen om att undvika kval. Men när matchen väl var slut skilde det bara två poäng ned till Uppsalalaget. Västervik både kvitterade och avgjorde matchen.

TAIF bröt sin svit av åtta raka nollpoängare på bortais men föll för nionde gången i följd på bortaplan. Västervik tog två blytunga poäng som förlängde deras segersvit till tre matcher – och som dessutom tog dem upp på den så eftertraktande åttondeplatsen.

Med Alexander Lindqvist-Hansens övertidsavgörande gick de nämligen förbi Södertälje på bättre målskillnad, med bara fem matcher kvar av säsongen för SSK:s del. VIK har fyra matcher kvar.

PANTERN – BJÖRKLÖVEN

Pantern: Matias Lassen, Filip Lennström, Lukas Haudum
Björklöven: Simon Åkerström x2

Pantern blev kvällens stora vinnare. Den trepoängare de knep mot Slutspelsseriejagande Björklöven innebär att de ryckte ifrån Tingsryd och Almtuna. Skåningarna har nu sex poäng ned till Almtuna under strecket med tolv poäng kvar att spela om. Trepoängaren var dessutom otroligt efterlängtad. Lukas Haudums avgörande i den tredje perioden gav laget deras blott andra fullpoängare på de sexton (!) senaste matcherna.

Björklöven är alltjämt med i kampen om en topp åtta-placering, men har tre poäng upp till Västervik som har den platsen nu.

Den här artikeln handlar om: