Sök
DE NOMINERADE! Jacob Peterson, Philip Broberg, Filip Svenningsson, Samuel Ersson & Adam Åhman.
Västerås IK

KLART: De gör upp om Guldgallret

15 har blivit fem. Idag presenterades de fem kandidaterna som gör upp om Guldgallret 2019.

En spelare från varje klubb, plus ett wild card från Harald Lückner, gjorde från början upp om priset. Nu är det bara fem spelare kvar som gör upp om att bli HockeyAllsvenskans bästa junior. Bland finalisterna hittade vi inga egentliga skrällar.

Björklövens Jacob Peterson, Oskarshamns Filip Svenningsson, AIK:s jättelöfte Philip Broberg och JVM-målvakterna Adam Åhman och Samuel Ersson är kvintetten som röstats fram till final. En expertjury med bland annat hockeysverige.se’s Uffe Bodin, legendaren Nicklas Lidström och förbundskapten Tomas Montén, har utsett de fem finalisterna bland de nominerade.

TIDIGARE VINNARE

2010: Fredrik Pettersson-Wentzel, Almtuna
2011: Markus Ljungh, Västerås
2012: William Karlsson, Västerås
2013: Filip Forsberg, Leksand
2014: Lukas Bengtsson, Mora
2015: Robin Kovacs, AIK
2016: Robin Kovacs, AIK
2017: Jonathan Dahlén, Timrå
2018: Jacob Olofsson, Timrå

Den här artikeln handlar om: