Sök
190223 Ishockey, NHL Feb 22, 2019; Las Vegas, NV, USA; Winnipeg Jets right wing Patrik Laine (29) celebrates with Jets center Mark Scheifele (55) after scoring a goal in the third period against the Vegas Golden Knights at T-Mobile Arena. Mandatory Credit: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports …
Winnipeg

Laines dubbel bröt långa måltorkan – första målet på 40 dagar

Inför nattens möte med Vegas Golden Knights hade Patrik Laine gått mållös från isen i 15 raka matcher. I natt bröt finländaren sin måltorka och slog till två gånger om när hans Winnipeg kunde vinna med 6–3 på bortais.

Han hade inte gjort mål sedan den 13 januari i hemmamatchen mot Anaheim. I natt, efter en 15 matcher lång måltorka, kunde Patrik Laine äntligen hitta nätmaskorna igen. I slutet av den andra perioden kunde Laine direktskjuta in 3–2 till gästerna i spel fem mot fyra.

27 MÅL DEN HÄR SÄSONGEN

20-åringen var inte klar där. I den tredje perioden slog Laine till igen då han återigen kunde direktskjuta in pucken bakom Marc-André Fleury i spel fem mot fyra. Finländaren står, i och med nattens mål, noterad för 27 mål och tolv assist (39 poäng) på 61 matcher den här säsongen.

I Vegas noterades William Karlsson för en assist på Jonathan Marchessaults 3–4-reducering i inledningen på den tredje perioden. Även Skellefteåbekantingen Pierre-Edouard Bellemare fanns med i poängprotokollet i nattens match. Bellemare stod för Vegas 1–2-reducering i den första perioden och har nu gjort fem mål den här säsongen.

Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets 3–6 (1–2, 1–2, 1–2)
Vegas: Pierre-Edouard Bellemare (5), Shea Theodore (10), Jonathan Marchessault (20)
Winnipeg: Patrik Laine 2 (27), Nikolaj Ehlers (16), Kyle Connor (24), Adam Lowry (8), Andrew Copp (7)

Den här artikeln handlar om: