Sök
SHL

Frölundacentern om tuffa skadetiden och utlandsdrömmen: ”Kul att testa något nytt”

Efter bara fyra SHL-matcher med sin nya klubb tvingades han till knäoperation och fyra månaders frånvaro. Men under sitt andra år i Frölunda har Pathrik Westerholm varit skadefri och hittat formen.
Här berättar han om återkomsten, att eventuellt spela utan brorsan och de levande utlandsdrömmarna.
– Hade varit kul att testa något nytt, säger centern till hockeysverige.se.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Tvillingparet från Karlskrona gjorde SHL-debut i Brynäs säsongen 2014/15. De tillbringade tre år i Gävle innan flyttlasset gick till västkusten och Frölunda. Förväntningarna var höga, många ville se vad de två kedjekompisarna skulle bidra med till Göteborgslaget.

Men bara fyra matcher in i SHL:s grundserie åkte den ena brodern, Pathrik, på en olycklig smäll som resulterade i en knäoperation och en lång tids rehab. Inte riktigt den start som forwarden tänkt sig.
– Det var ju en ny erfarenhet, jag hade aldrig varit skadad så länge, säger 27-åringen.
– Man fick lite perspektiv på hockeyn, vad den betyder. Det är väldigt kul att spela hockey och man tar den lite för givet när man väl spelar. Det lärde jag mig då, när jag var skadad.

Han berättar att det var tufft att komma till en ny klubb, redo att visa vad man går för, och istället sitta vid sidan och se sina lagkamrater göra jobbet. Men han klarade sig igenom den utmanande tiden utan mental coachning.
– Det var mest fysisk träning. Man får göra det bästa av situationen.

Efter fyra månader av rehabilitering, fysträning och läktarplats kunde Pathrik äntligen göra comeback, på bortaplan mot Skellefteå. Därefter fullföljde han slutspelet, som visserligen blev kort när Malmö satte stopp i kvartsfinal, och fick även in ett par pinnar i poängprotokollet.
– Jag var i bra fysisk form, men det tog ju lite tid innan man kom in i det spelmässiga. Det gick helt okej ändå, säger Pathrik Westerholm.

”DET BLEV LITE FÖR MYCKET KANSKE”

Den här säsongen har Karlskronasonen spelat alla matcher sånär som på en, då han var borta i sjukdom. I år har han på allvar kunnat visa organisationen, lagkamraterna och fansen vad han går för. På sina 42 spelade matcher har han noterats för 22 poäng (7+15) och ytterligare sex i de tolv spelade CHL-matcherna. Han är nöjd med sin säsong, framför allt faktumet att han fått vara skadefri.
– Och formen känns bra. Jag tycker hela laget har spelat bättre efter vi vann CHL, vi hade en liten formsvacka innan. Jag vet inte om det var att vi hade fokus på både CHL och SHL, att det blev lite för mycket kanske. Men nu är det full gas som gäller här inne inför slutspurten och full fokus på SHL, säger centern.

Under hela sin karriär har Pathrik haft tvillingbrorsan Ponthus bredvid sig på högerkanten, så även i Frölunda. Inte helt oväntat har de en stark kemi på isen.
– Vi har spelat ihop länge och vi tycker det är kul att spela ihop. Vi kan ju inte läsa varandras tankar men vi vet ju ungefär hur den andre brukar spela. Så blir det ju om du har spelat med någon väldigt länge, du lär dig hur han tänker i vissa situationer. Det är en stor fördel, säger Pathrik.

Chockar Ponthus dig ibland, och gör någonting du inte trodde han skulle göra?
– Nja, jo, ibland blir det ju så. Men oftast vet jag vad han ska göra.

På andra kanten har flertalet spelare synts under säsongen, bland annat Tim Söderlund, Samuel Fagemo och Oliwer Fjellström. Den sistnämnde har spelat med tvillingarna de senaste fyra matcherna och tillsammans har de bjudit på rivig och underhållande hockey.
– Oliwers styrkor ligger framför allt i hans skridskoåkning och speed och han kompletterar oss bra med sin fart. Det funkar bra, säger Pathrik.

Ponthus och Pathrik Westerholm har spelat sida vid sida sedan junioråren i Karlskrona och Malmö. Tillsammans har de hittills stått för 187 poäng, under sina fem SHL-säsonger i Brynäs och Frölunda. (Foto: Bildbyrån/Carl Sandin)

UTLANDSDRÖMMEN LEVER

Om cirka två månader är säsongen 2018/19 över. För bröderna Westerholm betyder det att det nuvarande kontraktet med Frölunda gått ut och det spekuleras redan nu i vad som väntar för tvillingarna efter sommaren. Men rykten och viskningar är ingenting Pathrik bryr sig om.
– Det är klart att vi vet att vi inte har kontrakt nästa år, men det kan man inte fokusera på. Vi försöker spela så bra som möjligt så får vi se vad som händer nästa säsong, säger 27-åringen.

Hur ser du på avslutningen av säsongen med Frölunda?
– Nu är det 9 matcher kvar så nu gäller det att fortsätta bygga på det vi byggt upp efter CHL och få en bra känsla inför slutspelet. Väl där kan allting hända. I år har det varit väldigt jämnt men det är väl ett par lag som har chansen att gå hela vägen. Vi ska göra allt för att gå så långt som möjligt.

Skulle du vilja vara kvar i Frölunda även efter sommaren om möjligheten fanns?
– Vi får se vad som händer, jag fokuserar på det som är här och nu så får vi se hur det blir sen.

Hur är det med utlandsdrömmarna?
– Det är klart det hade varit kul att testa något nytt. Nu har vi spelat i SHL i några säsonger och vi vet väl lite hur den ligan funkar nu. Så någon gång i framtiden skulle jag gärna spela utomlands.

Känns det viktigt att spela med brorsan i framtiden också?
– Vi har gjort det hela karriären, men vi får se, det kanske kommer ett läge där vi inte kommer göra det. Men just nu känns det som att vi kommer fortsätta spela med varandra.

Idag 15:00
BIK Karlskoga - Kristianstad IK
1 1.47
X 4.90
2 5.50
Idag 17:30
Karlskrona HK - Södertälje SK
1 1.93
X 4.20
2 3.25
Idag 21:00
Winnipeg Jets - Anaheim Ducks
1 1.93
X 4.10
2 3.40
Idag 23:00
Florida Panthers - San Jose Sharks
1 2.07
X 4.10
2 3.05
Måndag 01:00
Vegas Golden Knights - New York Rangers
1 1.82
X 4.35
2 3.65
Måndag 01:00
Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes
1 2.45
X 4.10
2 2.50
Måndag 02:00
Edmonton Oilers - Buffalo Sabres
1 1.93
X 4.30
2 3.30
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten