Sök
Örebro kunde jubla
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Örebro tillbaka i slutspelsracet

Örebro blev kvällens stora vinnare. Medan Mora, Brynäs och Linköping föll tog de tre blytunga poäng. Dessutom kom Luleå ikapp Färjestad – och Växjö besegrade mardrömsmotståndet.

LINKÖPING – DJURGÅRDEN 2-3

Linköping: Joe Whitney, Andrew Gordon
Djurgården: Emil Bemström, Jakob Lilja, Sebastian Strandberg

Vilken rysare det här blev! Djurgården ledde med 1-0, LHC vände till 2-1 och Djurgården vände tillbaka till 3-2 i den svängiga matchen. Sebastian Strandbergs avgörande kom faktiskt med blott 5:05 kvar att spela. Segern tog Stockholmarna upp på tredje plats i tabellen, medan Linköping missade chansen att passera Brynäs och kliva upp på slutspelsplats.

Tre matchstraff delades ut. Anton Karlsson för en huvudtackling och Jesper Pettersson & Adam Ginning för ett slagsmål med handskarna på i slutperioden.

LULEÅ – FRÖLUNDA 3-1

Luleå: Karl Fabricius, Erik Gustafsson, Petter Emanuelsson
Frölunda: Ryan Lasch

Färjestad tappade en poäng i mötet med jumbon Timrå. Då passade Luleå på att besegra Frölunda i toppmötet, och är nu åter ikapp FBK i tabelltoppen. De båda lagen ser ut att göra upp om seriesegern då det nu är åtta poäng ned till trean Djurgården.

Karl Fabricius fina målform håller i sig och i kassen vann Joel Lassinantti, närmast i vanlig ordning, målvaktsmatchen.

ÖREBRO – BRYNÄS 3-1

Örebro: Rodrigo Abols, Kristian Näkyvä, Jere Sallinen
Brynäs: Ludvig Nilsson

Örebrospelarna kan sova allra godast i natt. Medan jagande Mora föll i eftermiddags och elvan LHC samt tian Brynäs tog noll poäng nu i kvällen knep Örebro tre poäng mot just Brynäs. Detta efter en pangstart där de gick fram till 2-0 redan under matchens första tio minuter.

Örebro är nu nio poäng före Mora på kvalplats och har faktiskt bara sex poäng upp till ett formsvagt Brynäs som är tia. ÖHK var det klart bättre laget i kväll, och segermarginalen hade kunnat vara större om inte Joacim Eriksson storspelat i Brynäs mål.

VÄXJÖ – HV71 3-2

Växjö: Arvid Lundberg, David Bernhardt, Janne Pesonen
HV71: Mattias Tedenby, Anton Bengtsson

Efter tre raka HV-segrar fick Växjö till sist besegra Smålandsrivalen den här säsongen. Janne Pesonens powerplaymål i slutperioden blev avgörande. Segern gjorde faktiskt också att Växjö gick förbi HV i tabellen och är ny femma. HV71 har förlorat fyra av sina fem senaste matcher.

Växjö ledde med både 2-0 och 3-1 men gästerna från Jönköping var till sist otroligt nära att få med sig minst en poäng från matchen. I slutsekunden var de nära att kvittera till 3-3 men Viktor Fasth höll tätt.

Den här artikeln handlar om: