Sök
Nyheter

Finske stjärnan klar för topplaget – byts mot tidigare HV-stjärnan

Precis före deadline kom en riktig trejdbomb. Mikael Granlund och Kevin Fiala går mot varandra.

Nashville Predators stärker ett redan urstarkt lag. Stanley Cup-utmanaren byter till sig Mikael Granlund från Minnesota. I motsatt väg går stortalangen Kevin Fiala, som haft en mycket tung säsong och bara gjort tio mål men som nådde 23 kassar så sent som förra säsongen.

Granlund har ett år kvar på sitt kontrakt värt 5,75 miljoner dollar. Han har gjort 49 poäng på 63 matcher under säsongen och stärker upp en centersida som har varit kritiserad. Bakom Ryan Johansen har det varit tunt för Nashville under säsongen. Nu får de två toppcentrar av hög klass i jakten på en ny Stanley Cup-final.

Kevin Fiala, som valdes som nummer elva i draften 2014, har ett utgående kontrakt. Nu ska han få fart på sin karriär igen, efter en tung säsong, i Minnesota Wild. Minnesota har varit aktiva de senaste veckorna och har bland annat bytt Charlie Coyle mot Ryan Donato och Nino Niederreiter mot Victor Rask.

Den här artikeln handlar om: