Sök
Wayne Simmonds.
Philadelphia

Nashville spänner musklerna – gör klart med Philadelphiaprofilen

Wayne Simmonds var, vid sidan om Mark Stone, det största namnet som skulle trejdas idag. Nu är han klar för Nashville.

Med tre minuter till godo innan deadline genomfördes affären. Philadelphias publikfavorit Wayne Simmonds lämnar som väntat klubben. Han är klar för Nashville Predators. ”Preds” gjorde därmed två stora förstärkningar minuter före deadline. Först värvade de Mikael Granlund, sen Wayne Simmonds.

30-åringen har haft en tung säsong och bara gjort 16+11 på 62 matcher. Han har dock legat mellan 25 och 30 mål under de flesta av hans säsonger i NHL. Nu ska han få fart på Nashvilles urusla powerplay, och bidra med poäng. Laget har fått kritik för att det bara är förstakedjan med Viktor Arvidsson, Filip Forsberg och Ryan Johansen som producerat under säsongen.

I motsatt riktning går Ryan Hartman och ett draftval. Hartman kom till Predators vid deadline förra året, från Chicago, och har den här säsongen gjort 10+10 på 64 matcher. Både han och Simmonds har utgående kontrakt.

Den här artikeln handlar om: