Sök
Gustav Nyquist
San José

Svensken bortbytt under natten

I mitten av förra veckan hade han inte lämnat in någon lista på möjliga lag. Under natten till måndag, svensk tid, fick Gustav Nyquist göra just det. Och nu är han klar för San Jose Sharks. 

29-årige Gustav Nyquist är på väg mot sin poängmässigt bästa säsong i NHL-karriären. På 61 matcher har han gjort 15 mål och 33 assist. Det är sex poäng bakom hans 54 poäng (27 mål och 27 assist). Hans framfart i kombination med ett utgående kontrakt har gjort honom intressant på trejd-marknaden inför dagen deadline men tidigare i veckan hade han inte hört något, rapporterade flera medier. Men under natten mot måndag tog det fart. Först bubblade det upp att han blivit ombedd att lämna in en lista på möjliga lag han kunde tänkas bli bortbytt till.

 

Och kort senare var det klart. Nyquist tillhör San Jose Sharks under resten av säsongen.

I utbyte mot ett andraval i årets draft och ett möjligt tredjeval nästa år skickades Nyquist till San Jose Sharks. Villkoren för 2020 års tredjeval är att om Sharks går till final 2019 eller skriver nytt kontrakt med Nyquist blir det ett andraval.

Den här artikeln handlar om: