Sök
Artemij Panarin och Sergej Bobrovskij.
Nyheter

Columbus behåller storstjärnorna: ”Jag ville aldrig trejda dem”

Det blev inga blockbusters kring Artemij Panarin eller Sergej Bobrovskij. Storstjärnorna stannar därmed i Columbus säsongen ut.
– Det var ett enkelt beslut, säger general manager Jarmo Kekäläinen.

Columbus var som väntat ett av lagen som var aktivast in mot deadline. Men i stället för att skeppa iväg spelare förstärkte de med Keith Kinkaid, Adam McQuaid, Ryan Dzingel och Matt Duchene. De båda bortryktande storstjärnorna Artemij Panarin och Sergej Bobrovskij blev kvar i laget.

Mycket, för att inte säga allt, talar för att ryssarna lämnar klubben när deras kontrakt går ut i sommar. Men Jarmo Kekäläinen, klubbens general manager, ville inte göra sig av med dem nu.
– Jag ville aldrig trejda Artemij Panarin eller Sergej Bobrovskij. Det är två jättebra spelare. Jag älskar dem, båda två, sade finländaren på en pressträff i natt.

HAR BARA TVÅ DRAFTVAL KVAR

Det kom in bud på stjärnspelarna, men inget som tilltalade Kekäläinen det minsta.
– Det fanns inget bud där ute som var logiskt för oss att acceptera, både för nuläget och för framtiden. Det var ett enkelt beslut. Du har inte lyxen att kunna ha en tvåfaldig Vezina Trophy-vinnare i laget speciellt ofta och det är en lyx att ha honom så länge vi bara kan. Vi har dessutom en superstjärna i Artemij Panarin och nu har vi adderat några ytterligare pusselbitar till vår trupp. Vi är starkare tack vare det.

Noterbart är att Columbus i nuläget bara har två ynka draftval till sommarens draft. Ett tredjerundeval, och Calgarys sjunderundeval.

Den här artikeln handlar om: