Sök
190226 Moras Alexander Hilmerson jublar med Adam Edström efter 4-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Mora och Brynäs den 26 februari 2019 i Mora. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173 …
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Förnedrade Brynäs med fem mål på elva minuter

Det spelades full omgång i SHL under tisdagskvällen och bland mycket fick vi bland annat se en spelare som gjorde sitt första SHL-mål i karriären och dessutom en comebackande 40-åring i form av Per Ledin. Som om inte det vore nog fick vi se en förnedring av Mora mot Brynäs.

Luleå – Rögle  1 – 0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Luleå: Erik Gustafsson
Rögle: –

Rögle är inne i en rejäl formtopp, men Luleå är som alltid den här säsongen svårslagna. Matchen fick inga mål efter 60 minuter, men tidigt i förlängningsspelet så kunde Erik Gustafsson dunka in segermålet.

Växjö – Djurgården  2 – 0 (0-0, 1-0, 1-0)

Växjö: Janne Pesonen, Nichlas Hardt
Djurgården: –

Växjö har vaknat till efter sin formsvacka och vunnit tre av sina fyra senaste matcherna. Men det skulle dröja innan de fick hål på Robin Jensen i Djurgårdens mål. Men med nästan halva matchen spelad hittade Janne Pesonen rätt.

HV71 – Örebro 1 – 2 (0-1, 0-0, 1-1)

HV71: Robin Figren
Örebro: Anton Hedman, Stefan Warg

Två lag i olika delar av tabellen, men för stunden vitt skild form. Medan Örebro radat upp segrar på slutet så ser det precis tvärtom ut hos HV71. Programenligt tog också Örebro ledningen tidigt i den första perioden.

Örebro ökade på till 0-2 i den tredje perioden. Målskytt var Stefan Warg som gjorde mål för första gången sedan återkomsten till Örebro.

En annan återvändare, målvakten Jhonas Enroth som återvände till SHL nyligen efter över tio år utomlands, såg ut att hålla nollan. Men med åtta minuter kvar spräckte hemmalagets Robin Figren de förhoppningarna med sitt reduceringsmål. Figren som förövrigt gjorde sin 500:e SHL-match.

Men närmare än så kom inte HV71 och Örebro kunde ta sin femte raka seger.

Timrå – Linköping 1 – 3 (1-2, 0-0, 0-1)

Timrå: Hampus Larsson
Linköping: Olle Lycksell, Alexander Karlsson, James Wright

Det var SHL:s två formsvagaste lag som drabbade samman i Timrå. Hemmalaget och klara jumbon Timrå tog överraskande ledningen i matchen efter 16:41 av den första perioden. Men då vaknade Linköping till liv och kunde på 42 sekunder vända på steken. Ledningsmålet gjordes av backen Alexander Karlsson som gjorde sitt första SHL-mål i karriären.

Linköping kunde sedan öka på i slutet och gå segrande ur striden.

Frölunda – Malmö  4 – 2 (2-1, 1-1, 1-0)

Frölunda: Samuel Fagemo (2), Simon Hjalmarsson, Rhett Rakhshani
Malmö: Christoffer Forsberg, Fredrik Händemark

Per Ledin debuterade för Malmö i afton. Men han var inte på isen när Christoffer Forsberg i boxplay kunde ge bortalaget ledningen. Samuel Fagemo skulle dock vända på steken för Frölunda med två mål innan den första perioden avslutades.

I den andra perioden kom 3-1 till hemmalaget, men gästerna bet tillbaka redan efter en minut när han som satt utvisad vid 0-1-målet, Fredrik Händemark, kunde näta.

Frölunda kunde sedan avgöra i slutet i tom målbur.

Mora – Brynäs  6 – 1 (1-0, 0-1, 5-0)

Mora: Michael Haga (2), Kevin Gagné (2), Alexander Hilmersson, Mathias Bromé
Brynäs: Tomi Sallinen

Brynäs har gått riktigt tungt på slutet och det var nog en och annan Gävle-bo som fick skrämselhicka när Mora redan efter 24 sekunder tog ledningen. Men Brynäs skulle komma tillbaka och kvitterade i den andra perioden.

Men Brynäs är darriga just nu och Mora, som gör allt för att jaga ikapp närmast Örebro ovanför kvalstrecket, kunde ånyo ta ledningen i den tredje periodens inledning.

Brynäs föll fullständigt sönder och samman i den tredje perioden och tillät Mora att göra lite vad de ville. Hemmalaget gjorde hiskeliga fem mål under de sista 20 minuterna.

Skellefteå – Färjestad  1 – 3 (1-1, 0-0, 0-2)

Skellefteå: Oscar Möller
Färjestad: Linus Johansson, Michael Lindqvist, Jesper Olofsson

Tungviktsmöte i Skellefteå. Då tog serieledaren ledningen i den första perioden, detta i boxplay. Skellefteå kvitterade dock innan periodvisslan ljöd.

Men Färjestad går som tåget just nu och 02:30 in på den tredje perioden kunde de återigen ta ledningen. Senare kunde de även öka på till 1-3.

Den här artikeln handlar om: