Sök
Mikael Backlund
Nyheter

Blågul stämpel på Calgarys 40:e seger för säsongen

Calgary Flames är andra lag till 40 segrar. Svenskkolonin vann med 3-1 i bortamötet med New York Islanders. 

Toppmötet mellan ettan i Metropolitan Division och diton i Pacific slutade med västlig seger. Flames var det starkare laget efter ännu en storartad insats av lagets svenskar. Mikael Backlund gjorde ett mål, Rasmus Andersson ett medan Elias Lindholm spelade fram till två.
– Backlund spelar väldigt bra just nu. Det är inte bara att han gör poäng utan han spelar på rätt sätt också, hyllar Bill Peters en av sina svenskar för NHL.com.

Backlunds mål var hans 17:e för säsongen och betydde 1-2 innan Andersson satte 1-3. Assisten till Backlunds fullträff kom från Lindholm som med sina två passningspoäng nådde 71 poäng. Lindholm ,som kom till Flames i somras, blev den sjätte spelaren att göra minst 70 poäng under sin första säsong med klubben.

HÅLLER TÄTPOSITION

Flames seger innebar deras sjätte raka seger och nummer 40 för säsongen. De nådde dit på bara 63 matcher vilket är klubbens snabbaste notering sedan 1988-89. Då klarade bedriften på 59 och vann sedan Stanley Cup.
– Det var en jämn match och det är alltid skönt att göra mål tidigt i den tredje. Jag tyckte vi gjorde två stabila perioder, spelade på rätt sätt och släppte inte till så mycket. Det var därför vi vi vann, säger Backlund.

Calgary har nu spelat in 87 poäng, vilket är näst bäst efter Tampa Bay Lightning i hela ligan. De stormar mot segern i Western Conference och Pacific Division.

Den här artikeln handlar om: