Sök
LEKSAND 20190227 AIK-jubel efter att Eric Castonguay gjort 2-3 under onsdagens ishockeymatch i Hockeyallsvenskan mellan Leksands IF och AIK i Tegera Arena. Foto: Ulf Palm / TT / kod 9110 …
Västerviks IK

HA-SVEPET: Trendbrott och vändningar – dramatik kring strecken

Det bjöds på full omgång i Hockeyallsvenskan denna onsdagskväll. Bland annat så kunde Tingsryd bryta sin dystra bortasvit, medan AIK stod för en imponerande vändning i Dalarna.

Leksand – AIK 2–4 (2–0, 0–1, 0–3)
Leksand: Johan Porsberger (2)
AIK: Éric Castonguay (2), Jesper Frödén, Alexander Deilert

AIK stod för en imponerande vändning när man lyckades vända ett 0–2-underläge till 4–2-seger i kvällens bortamatch mot Leksand. Johan Porsberger stod för två mål i den första perioden innan AIK började sin upphämtning i mittperioden. Jesper Frödén reducerade i den andra perioden innan Éric Castonguay fullbordade vändningen med två mål i den tredje perioden. Alexander Deilert punkterade sedan matchen med sitt 4–2-mål i tom kasse.

Noterbart är att Fredric Weigel förlängde sin poängsvit till sex matcher, då han noterades för en assist på Frödéns 1–2-reducering.

I och med förlusten halkar Leksand ned till en femteplats. AIK toppar alltjämt tabellen.

Västervik – Oskarshamn 2–1 efter straffläggning (1–0, 0–1, 1–1, 0–0, 1–0)
Västervik: Tim Wahlgren, Victor Öhman (avgörande straff)
Oskarshamn: Nolan Zajac

Västervik såg länge ut att gå mot alla tre poäng i kvällens heta Smålandsderby. Med mindre än två minuter kvar av den tredje perioden kunde emellertid Niclas Heinerö ordna en kvittering för Oskarshamn och således ta matchen vidare till förlängning. Efter fem mållösa minuter gick matchen vidare till straffar, där Victor Öhman kunde avgöra matchen för hemmalaget. Segern var Västerviks fjärde raka. Trots segern tappar man åttondeplatsen till Södertälje och har nu en poäng upp till en plats i slutspelsserien.

Modo – Södertälje 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)
Modo: Joakim Hagelin
Södertälje: Sebastian Dyk (2), Måns Lindbäck, Lucas Carlsson

Södertälje tog tre viktiga poäng i jakten på en plats i slutspelsserien när man bortabesegrade Modo med 4–1. Sebastian Dyk var stor segerorganisatör för gästerna med två mål i protokollet, medan både Nicolai Meyer och Christopher Liljewall noterades för två assistpoäng. Modos tröstmål gjordes av Joakim Hagelin, som i och med målet har gjort poäng i sju raka matcher för Örnsköldsvikslaget.

I och med segern klättrar Södertälje upp till åttondeplatsen i tabellen med tre matcher kvar att spela av grundserien.

Almtuna – Karlskrona 3–2 efter förlängning (0–0, 0–2, 2–0, 1–0)
Almtuna: Tobias Liljendahl, Tony Mårtensson, Fredrik Forsberg
Karlskrona: Daniel Norbe, Kyle Osterberg

Det såg länge ut som att Karlskrona skulle ta hem samtliga tre poäng i kvällens match i Gränbyhallen. Med mindre än två minuter kvar av ordinarie matchtid ledde gästerna med 2–0. När den tredje perioden var över lyste 2–2 på resultattavlan efter två snabba mål signerade Tobias Liljendahl respektive Tony Mårtensson. I förlängningen kunde sedan Fredrik Forsberg avgöra för hemmalaget som därmed tog två viktiga poäng i kampen om att slippa negativt kval. Med tre matcher kvar har Uppsalalaget två poäng upp till Tingsryd på tolfteplatsen.

Västerås – Vita Hästen 4–1 (0–0, 3–0, 1–1)
Västerås: Jimmie Jansson, Isac Skedung, Fredrik Hetta, Anton Svensson
Vita Hästen: Viktor Johansson

Västerås kunde ta en planenlig seger hemma mot tabelljumbon Vita Hästen under onsdagskvällen. Efter en mållös förstaperiod kunde Västerås gå ifrån till en tremålsledning efter mål av Jimmie Jansson, Isac Skedung och Fredrik Hetta.
Segern var Västerås fjärde raka och laget ligger alltjämt kvar på tredjeplatsen i den hockeyallsvenska tabelllen.

Björklöven – Tingsryd 1–2 efter straffläggning (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 0–1)
Björklöven: David Lindquist
Tingsryd: Simon Norberg, Filip Ahl (avgörande straff)

Tingsryd hade inte vunnit en enda bortamatch under hela 2019 inför kvällens bortamöte med Björklöven i Umeå. Efter nio raka bortaförluster kunde till slut smålänningarna bryta den dystra trenden och straffbesegra Björklöven. Filip Ahl blev stor matchvinnare för Tingsryd som i och med segern fortsatt har två poäng ner till jagande Almtuna på kvalplatsen.

Förlusten var ett hårt slag för Björklöven som nu har fem poäng upp till en plats i slutspelsserien med tre matcher kvar att spela.

Pantern – BIK Karlskoga 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
Pantern:
BIK Karlskoga: Jonathan Harju, Tor Immo, Fredrik Forsberg

Efter en månads skadeuppehåll var Mikael ”Daggen” Eriksson tillbaka i BIK Karlskogas laguppställning igen. Då kunde värmlänningarna också besegra Pantern för första gången den här säsongen och samtidigt bryta sin tre matcher långa förlustsvit på bortaplan. Jonathan Harju gav gästerna ledningen i den första perioden innan Tor Immo kunde pricka in sitt tredje mål sedan flytten till Karlskoga. Fredrik Forsberg punkterade sedan definitivt matchen med sitt 3–0-mål i tom kasse. I och med segern avancerar Karlskoga upp till fjärdeplatsen i den Hockeyallsvenska tabellen.

Den här artikeln handlar om: