Sök
https://www.hockeysverige.se/img/no-image-placeholder.jpg

Hockeydomarna som får Sveriges småföretagare att växa

På Qreds kontor i centrala Stockholm hittar vi något så ovanligt som två ishockeydomare. Christian och Arvid bor i Stockholm och är linjedomare i olika serier.
– Att arbeta med marknadsföring och vara hockeydomare har många likheter. I båda rollerna lär jag mig att hantera olika människor och läsa av deras beteenden, berättar Christian.

Hur kommer det sig att du valde att bli hockeydomare?
– När det var dags att lägga hockeyhandskarna på hyllan, kändes det väldigt tomt att lämna sporten helt och hållet. Då låg rollen som domare nära till hands och jag har älskat det från den första matchen, säger Arvid.

I sin roll som företagsrådgivare hos Qred Företagslån, drar Arvid stor nytta från sina erfarenheter av att vara domare.
– Likheterna med att vara domare är många. Man måste lära sig att bemästra många olika sinnesstämningar med personer i olika situationer. Båda yrkena gör att jag måste ta snabba beslut och bedömningar, även om jag på kontoret kan göra det i lite lägre puls med en kaffe nära till hands, fortsätter Arvid.

Morgnarna på kontoret i centrala Stockholm präglas ofta av korta avstämningar om helgens eller den föregående kvällens matcher. Det är inte ovanligt att de utbyter erfarenheter och kan skratta åt vissa händelser från matcherna som de har dömt.
– Trots att vi inte dömer samma division är det fortfarande samma idrott och situationer som vi ska bedöma på isen. Arvid är lite yngre och på väg uppåt i divisionerna, så det är roligt och givande att kunna hjälpa honom i sin karriär, förklarar Christian.

Du delar alltså tiden i HockeyAllsvenskan och HockeyEttan. Hur fungerar det?
– Delar och delar… Majoriteten av matcherna under säsongen dömer jag i HockeyEttan, J20 SuperElit, SDHL, osv. Sedan har jag fått förmånen att vara med i en utvecklingsgrupp i HockeyAllsvenskan under de två senaste säsongerna. Där har jag dömt några matcher varje månad. Som jag upplever det är väl inramningen och professionalismen den största skillnaden i HockeyAllsvenskan. Med det följer också mer ansvar, förberedelser och att varje beslut blir ännu viktigare, säger Christian.
– Under säsongen introducerades kommunikationsutrustningen för oss domare i HockeyAllsvenskan. Det är som med allt annat en del barnsjukdomar i början, men vi har redan fått känna på den positiva effekten av att ha den kommunikationen inom teamet. Framför allt i ett tredomarssystem som vi har dömt i under säsongen.

På Qred Företagslån hjälper både Christian och Arvid småföretagare i Sverige, Finland, Danmark och Nederländerna att växa. Med en helt digital process slipper de dyra kontor runt om i landet, kan fokusera på att marknadsföra sig online och att ge den bästa möjliga kundservicen till sina kunder.
– Sedan jag började på Qred för ca två år sedan har vi gått från 10 till över 40 personer. Tack vare att vi inte behöver ha fysiska kontor i alla länder kan vi hålla kostnaderna nere. Det är en kostnadskostym som de traditionella storbankerna fortfarande brottas med och det märks att de har börjat upptäcka det i och med nedläggningarna av lokala bankkontor ute i landet, förklarar Christian.

Varje bankkontor som läggs ned ses ofta som en tragedi för ortens invånare, men det är något som Qred kan råda bot på.
– I och med att vi har en väl utformad digital process kan vi vara alternativet för många småföretagare. De har inte råd, tid eller möjlighet att sätta sig i bilen för att åka flera mil till ett fysiskt möte på en bank, för att senare få ett nej. Det är både tid och pengar som småföretagaren inte har råd att förspilla. Hos oss kan man göra en ansökan på en minut, få ett besked inom en timme och pengarna utbetalda samma dag. Samma process kan ta dagar, veckor eller i vissa fall t o m månader hos en bank, berättar Christian.
– Det absolut roligaste med att jobba på Qred är att få höra våra kunder uttrycka hur nöjda de är med vårt upplägg på vår produkt och vilken bra service de får av oss företagsrådgivare. Det hjälper mig verkligen för att kunna göra ett lika bra eller bättre jobb nästa gång, säger Arvid.
– Qred har varit fantastiska i att jag har kunnat fortsätta med att vara domare och samtidigt kunna ha ett vanligt kontorsjobb. Det är en förutsättning när vi har de resor som vi har. Varje match är ju en bortamatch, men ibland kan det vara många mil hem från matchen, avslutar Christian.

Är du nyfiken på att läsa mer om Qred kan du klicka här!