Sök
Oliver Ekman-Larsson firar ett mål
Nyheter

Slutspelsdrömmen allt mer verklig för Coyotes: ”Alla tror på det”

Arizona Coyotes har inte spelat slutspel sedan säsongen 2011-12. Men efter 4-3 efter straffar mot Florida Panthers kryper de närmare en biljett. 

Den långa väntan på slutspel kan snart vara över för Coyotes. de har toppat formen i precis rätt läge av säsongen och är efter nattens seger bara två poäng bakom Dallas Stars för det andra wild cardet i Western Conference. Segern mot Florida var deras fjärde raka.
– Vi har inte varit i slutspel på väldigt många år. Vi fortsätter hitta sätt att vinna. Alla tror på det. Vi har en härlig känsla i omklädningsrummet, säger lagkaptenen Oliver Ekman-Larsson till NHL.com.

Mot Florida gjorde Ekman-Larsson ett av målen, hans första på elva matchen, medan Derek Stepan gjorde två.
– Förra säsongen var vi inte ens i närheten av slutspelsracet. Så att få vara med nu är väldigt roligt. Det blir mer betydelsefulla matcher och varje detalj är viktig. Det är en härlig tid på säsongen, säger Stepan.

SPURTEN KVAR

Coyotes har 19 matcher på sig att ta en av de åtta slutspelsplatserna i väst. Men då kommer det krävas fler insatser som den mot Florida.
– Vi har visat hela året att vi inte slutar spela. Det gick upp och ner i matchen, speciellt i tredje och i förlängningen, men vi rädde ut det, säger Coyotes Christian Dvorak

Den här artikeln handlar om: