Sök
180908 Chris Desousa of Vienna celebrates scoring 0-3 during the CHL game between Frölunda and Vienna Capitals in Göteborg on September 8, 2018. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 …
SHL

Uppgifter: SHL-klubb samtalar med kanadensisk poängmaskin

55 poäng på 49 matcher. Det är ett hyfsat facit för Chris DeSousa som spelar för Vienna Capitals i den österrikiska ligan. Enligt Mr. Madhawk ska Rögle nu vara intresserade av kanadensaren. 

Chris DeSousa är inget namn som även den mest hockeytokiga svensken skulle känna till. Om ett tag kan han däremot bli ett välbekant namn för den svenska publiken. Rögle ska nämligen vara ute efter att värva kanadensaren till nästa säsong.

28-årige DeSousa spelar just nu i Vienna Capitals i EBEL, den österrikiska ligan. Där är han laget näst bäste poängplockare med 28 mål och 55 poäng på 49 matcher. Han är även den spelaren som har bäst plus/minus-statistik i hela ligan med otroliga +37.

Hans framfarter i Österrike har lockat intresse från Sverige och främst Rögle. Under torsdagen rapporterar Mr. Madhawk att sportchefen Chris Abbott var nere i Österrike under helgen för att träffa DeSousa och prata om eventuellt spel i Rögle nästa säsong.

Detta är ett mönster som Abbott har hållit under tidigare säsonger. Många av Rögles nyförvärv har fått besök av kanadensaren för att diskutera en flytt till klubben. Detta har alltid skett när Rögle har varit väldigt intresserade av att knyta till sig spelaren. Tidigare exempel på detta är Olle Liss, Christopher Bengtsson och succébacken Kodie Curran.

ÖSTERRIKISK LANDSLAGSMAN LOCKAR SHL-INTRESSE

Chris DeSousa är en 28 år gammal center. Han förblev odraftad men fick chansen i Chicagos farmarlag Rockford IceHogs för några år sedan efter att ha imponerat i den kanadensiska universitetsligan. I AHL gjorde han 18 poäng på 103 matcher.

En lagkamrat till DeSousa ska också vara intressant för SHL-klubbar enligt Mr. Madhawk. Nämligen EBEL:s poänligatvåa Peter Schneider. Han har gjort 31 mål och 64 poäng på 49 matcher och har +35 i plus/minus-statistik. Han spelade även VM för Österrike förra året och gjorde två poäng under turneringen.

Malmö ska tidigare under säsongen ha varit intresserade av österrikaren men fått ett nej. Nu har däremot intresset växt för 27-åringen och flera svenska klubbar ska rycka i honom. Det är dock inte klart vilka klubbar det rör sig om.

Den här artikeln handlar om: