Sök
Linus Omark väljer att inte återvända till Luleå nästa säsong.
SHL

Luleås drömvärvning tackar nej till spel i klubben: ”Vill inte ångra mig”

Luleå jagar spelare inför nästa säsong. Drömnamnet har varit Linus Omark. Stjärnan meddelar nu att det inte blir aktuellt för en återkomst nästa säsong. 
– Jag vill inte ångra mig om fem-tio år, säger 32-åringen till NSD/Kuriren.

Linus Omark har varit spelaren som Luleå har jagat som en drömförstärkning inför nästa säsong. OS-stjärnan spelade i Luleå som junior samt inledde seniorkarriären i klubben.

32-åringen gör sin femte raka säsong i KHL men säger att han inte har någon tanke på att lämna Salavat Yulaev Ufa efter den här säsongen.
– Det är mitt sista år jag kan tjäna de här pengarna och vill inte ångra mig om fem-tio år. Jag vill inte tänka: ”Varför stannade jag inte ett år till?”, säger Omark till NSD/Kuriren och fortsätter:
– Jag måste känna mig klar. Nu hade jag ett år kvar på kontraktet och känner att jag nog hade kunnat ångra mig om jag hade brutit kontraktet. Vi trivs ändå bra i Ufa och klubben tar väl hand om mig och min familj.

Linus Omark utesluter dock inte att det kan bli spel i Luleå till säsongen 2020/21. Den här säsongen har han gjort 49 poäng på 56 matcher och han är assisterande kapten i Salavat. Hans kontrakt med klubben går ut år 2020.

32-åringen är en av de största utlandsproffsen i Europa som Sverige har. På 342 KHL-matcher har han gjort 299 poäng. Han har även gjort 79 matcher i NHL med Edmonton Oilers och Buffalo Sabres. Där har det blivit 32 poäng för svensken.

2017 var han med och vann VM-guld med Tre Kronor. Totalt har han fyra VM-turneringar samt spelat i OS för Tre Kronor.

Den här artikeln handlar om: