Sök
LYCKAD HEMKOMST. Robin Kovács lämnade Hovet som vinnare.
SHL

Robin Kovács njöt på Hovet: ”Åker bara runt och skrattar och blir bättre av det”

Han hade en måltavla på sig inför matchen. Men hatstormen blev inte alls så upptrissad som Robin Kovács hade förväntat sig när han beträdde isen på Hovet för det upphaussade mötet mellan Djurgården och Luleå.
– Lite mer hade jag förväntat mig, säger han till hockeysverige.se efter Luleås 3–1-seger.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Drabbningen mellan Luleå och Djurgården 2 februari vållade känslor. Ex-AIK:aren Robin Kovács hamnade i fokus efter ett stökigt slut på matchen och blev snabbt föremål för djurgårdsfansens ilska. Det skapade förväntningar inför tisdagens möte på Hovet, förväntningar om ett fientligt mottagande i forwardens gamla hemmaborg.

Och visst skreks det ett och annat okvädningsord mot 22-åringen, men stämningen blev aldrig så tryckt som man kunde ha föreställt sig.
– Lite mer hade jag förväntat mig, men så är det alltid. Mycket snack och liten verkstad, ler Kovács.
– Jag visste att det skulle bli hett och det har varit mycket skriverier, men det har bara varit roligt och jag har fått energi av det. Jag visste att de skulle skrika, bua och göra allt, men jag åker bara runt och skrattar och blir bättre av det. Och det var ju vi som vann.

Inför matchen la Järnkaminerna ut en humoristisk video på Twitter där Kovács hånades. Han  tyckte den var så pass rolig att han funderade på att dela den själv, men ville i slutändan inte skapa mer kaos än nödvändigt.
– Det var lite roligt att de lägger ned så mycket arbete på mig att de gör en video, det får de gärna göra. Jag blir bara glad. Det är roligt att de lägger ned tid på en, säger han.

Hur var det på isen, var det mycket snack och smällar?
– Nej, det var ganska lugnt faktiskt. Vi visste att de skulle komma ut och spela hårt på mig, men jag var förberedd på det.

PRODUKTIV SÄSONG: ”MIN BÄSTA HOCKEY NÅGONSIN”

Robin Kovács har en produktiv säsong och är tvåa i den interna poängligan efter Niklas Olausson med sina 30 poäng (11+19). Han är nöjd med hur han har presterat.
– Absolut. Jag hade en otroligt bra försäsong, fick kanske inte utdelning som jag ville i början av säsongen, men sedan november tycker jag att jag har hittat mitt spel och fått utdelning på det hårda arbetet jag har lagt ned. Jag tycker jag har spelat extremt bra, nästan min bästa hockey någonsin.

Vi är inte så långt från slutspelet nu, vad tycker du att det finns för kapacitet i det här laget?
– Jag tror absolut att vi är ett lag att räkna med. Jag tror att det blir svårt att vinna fyra matcher mot oss om vi spelar som vi gör. Vi är extremt starka och vet vad vi ska göra. Jag tror att det gäller att vinna kvartsfinalen, för vi har mycket press på oss. Vi har ändå varit ett topplag hela säsongen och kommer man bara förbi kvartsfinalen kan allt hända.

Mot Djurgården drog Luleå det längre strået och vann med 3–1. Isac Lundeström satte sitt första SHL-mål för säsongen – paradoxalt nog på Hovet där han även gjorde två mål i landslagsmål tidigare i månaden – och Einar Emanuelsson avgjorde med sitt sena 2–1-mål innan Johan Harju spikade igen kistan med 3–1 i tom kasse. Dick Axelsson gjorde Djurgårdens mål.
– Otroligt skönt! Vi gör en bra match. Vi har en bra defensiv och det gör att vi kan vinna matcher även när vi inte gör så många mål framåt, säger Robin Kovács.

Den här artikeln handlar om: