Feb 27, 2019; Toronto, Ontario, CAN; Toronto Maple Leafs left wing Andreas Johnsson (18) scores a goal past Edmonton Oilers goalie Mikko Koskinen (19) in the second period at Scotiabank Arena. Mandatory Credit: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports …
Toronto

Svenska huvudroller i McDavids återkomst

Det var andraperioden som var hela skillnaden när Toronto i natt besegrade Edmonton på hemmaplan med 6-2. Maple Leafs svenskar kryddade poängprotokollet med totalt fyra poäng. Oilers hade superstjärnan Connor McDavid tillbaka efter sin avstängning.

Edmonton tog ledningen i matchen genom Leon Draisaitl, men Patrick Marleau såg till att ställningen var 1-1 inför den andra perioden. Väl där tryckte Toronto gasen i botten och drog iväg till en 5-1-ledning.

Tre av målen i mittenakten gjordes av svenskar. Andreas Johnsson satte sitt 18:e och 19:e mål för säsongen och William Nylander gjorde sitt femte.
— Pucken har gått in på de få skott jag har haft, så det känns trevligt berättade Johnsson, som har fem mål på sina senaste sex matcher, för nhl.com.
— Självklart kommer det inte att fortsätta i samma takt, men jag ska fortsätta jobba och försöka göra några fler mål.

William Nylander spelade sedan fram till 6-1-målet innan Edmonton genom Ryan Nugent Hopkins kunde reducera med matchens sista mål. I Oilers var superstjärnan Connor McDavid tillbaka efter sin avstängning och han bidrog med en assist.

Toronto Maple Leafs – Edmonton Oilers 6-2 (1-1,4-0,1-1)

Toronto: Andreas Johnsson (2), Patrick Marleau, Mitch Marner, William Nylander, John Tavares
Edmonton: Leon Draisaitl, Ryan Nugent Hopkins