Sök
Mikael Granlund.
Nyheter

Finländarens galna dagar: ”Det har varit ganska speciellt”

Han trejdades samtidigt som hans fru hade värkar och skulle föda parets barn. Dessutom fyllde han år i samma veva. Mikael Granlund hade några speciella dagar i början av veckan.
– Det har varit hektiskt, säger Nashvillevärvningen.

En av trade deadlines stora övergångar var den som Nashville och Minnesota genomförde. Kevin Fiala hamnade i Minnesota och Mikael Granlund gick motsatt väg. Den finske stjärnan ska ge Nashville ett nödvändigt centerdjup bakom Ryan Johansen.

Trejden blev omdiskuterad. Dels på grund av de inblandade namnen, men också på grund av Mikael Granlunds sociala situation. Han trejdades nämligen precis när hans fru skulle föda parets första barn.
– Det har varit ganska speciellt de senaste dagarna, med bebisen såklart och med trejden. Det har varit hektiskt, sade han enligt nhl.com efter att igår ha genomfört sitt första träningspass med Nashville.

MATCHAS MED SVENSKAR

Med anledning av barnafödandet anslöt Granlund till sin nya klubb först igår, men redan i natt väntas han debutera för Predators i det glödheta toppmötet med den nya rivalen Winnipeg Jets. Han ser ut att sättas intill Kyle Turris och Calle Järnkrok i det som ser ut som en andrakedja. Granlund tränade också i en powerplayuppställning med Turris, Wayne Simmonds, Filip Forsberg och Roman Josí.

Trots det omtumlande dygnet, då han också hann fylla 27 år, hoppas Mikael Granlund att det ska hjälpa honom framåt att nu få spela matcher.
– Alla är friska där hemma och allt gick bra. Nu kom jag hit och ska börja spela med mina nya lagkamrater och mitt nya lag. Det kanske är den enklaste vägen framåt, att få spela matcher, och jag är riktigt glad över att få vara här.

Mikael Granlund har gjort 49 poäng på 63 matcher under säsongen, för Minnesota. Nu ska han hjälpa Nashville Predators i jakten på en första Stanley Cup-titel.

Den här artikeln handlar om: