Sök
Vinnie Hinostroza kramar om Brad Richardson
Vancouver

Sköt tre mål på hela förra säsongen – i natt gjorde veteranen fyra mål

Brad Richardson kom in i den här säsongen med sin sämsta säsong i karriären bakom sig. Nu gör han sin bästa. I natt sköt veteranen fyra mål när Arizona 5-2-besegrade Vancouver.
– Jag var förbannad när jag kom hit, säger han.

När Brad Richardson bara lyckades göra tre mål på 76 matcher förra säsongen var det många som trodde han var slut. Vid 33 års ålder verkar den ständige breddspelaren ha nått vägs ände vad gäller produktion i NHL. Så visade det sig inte vara. Nu gör han sin målmässigt bästa säsong och är uppe i 16 mål på 48 matcher.

I nattens 5-2-vinst mot Vancouver gjorde han fler mål än på hela förra säsongen. 34-åringen sköt nämligen fyra (!) kassar – vilket han var första Arizonaspelare att lyckas med sedan Keith Tkachuk 1997.
– Gratulera honom från mig. Jag visste inte att det var så längesedan, skrev Tkachuk i ett SMS till The Athletic.

MISSLYCKADES MED SINA RUTINER

Men faktum är att Richardsons uppladdning inför matchen inte var den bästa. Han hade misslyckats med att få en tupplur, som han alltid tar annars. Anledningen? Han hade fått ett slag på näsan i lagets möte med Florida och hade problem att andas.
– Jag var förbannad när jag kom hit, sade han efter matchen.

Man får säga att han tog ut frustrationen på rätt sätt. Richardson sköt karriärens andra hattrick och hade sin första fyramålsmatch.
– Vi har inte varit så bra hemma. Vi har pratat en del om det och ändrat några saker, men jag vet inte om det gjorde någon skillnad. Det var skönt att få ta hem segern, sade Richardson.

Oliver Ekman-Larsson noterade två passningspoäng. Han spelade fram matchvinnaren till ett mål, men också till Alex Galchenyuks 4-1. Nyförvärvet Tanner Pearson och Antoine Roussel gjorde Vanouvers mål i förlustmatchen.

 

Den här artikeln handlar om: