Sök
Alexander Wennberg.
Nyheter

Tänkt som nyckelspelare – nu är svensken petad: ”Deadline har passerat – vad gör jag nu?”

Alexander Wennbergs säsong har varit ett mörker. Nu är han dessutom petad. I en intervju med Columbus Dispatch berättar svensken om situationen.
– Om jag är petad är jag det av en anledning.

Alexander Wennberg gjorde 59 poäng för två säsonger sedan. Förra säsongen blev det 35 poäng på 66 matcher. Den här säsongen har han gjort 23 poäng på 59 matcher. Den senaste tiden har han dessutom varit petad. Sedan storsatsande Columbus plockat in Matt Duchene har det inte funnits någon plats för den tänkte nyckelspelaren.

Det gick rykten om att han skulle lämna klubben vid trade deadline i veckan, men så blev det inte. Han har kontrakt med Columbus i fyra år till. Ett kontrakt värt 4,9 miljoner dollar.
– Jag vill stanna här, jag vill spela. Men det är andras beslut just nu och jag kan egentligen inte titta på framtiden och säga något nu, jag ska bara gå ut och spela, säger han till Columbus Dispatch.

”JAG FÖRSÖKER VARA SAMMA KILLE”

Wennberg medger att tankarna surrade friskt i hans huvud i samband med månadens övergångsstopp.
– Du vet aldrig vad som ska hända. Och med tanke på situationen, att jag petats och så, så gick det såklart saker igenom mitt huvud. Men deadline är över och jag är fortfarande här – vad gör jag nu?

Den tidigare Djurgårdsspelaren försöker ta situationen med så gott mod han kan, och vill bidra till laget.
– Om jag är petad är jag det av en anledning. Laget finns där och vill hjälpa mig men de behöver inte gå runt och försöka uppmuntra mig. Jag försöker vara samma kille, och ha ett leende på läpparna och försöka hjälpa dem vinna matcher. Det är mitt jobb just nu.

 

Alexander Wennberg har bara gjort två mål under säsongen.

Den här artikeln handlar om: