Sök
Tungt för Tommy Jonsson – desto roligare för Jhonas Enroth-
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: LHC utbuade efter raset – då tog Örebro chansen

Örebro var eftermiddagens stora vinnare. De vann efter straffar mot Växjö, medan Linköping föll ihop mot Malmö. Samtidigt tangerade Luleå ett SHL-rekord.

LINKÖPING – MALMÖ 2-3

Linköping: Derek Roy, Lukas Bengtsson
Malmö: Frederik Storm, Pontus Netterberg, Max Görtz

Ledning 2-0 och på väg mot den första trepoängaren på hemmaplan under 2019. Då tappade Linköping till en blytung 3-2-förlust. Laget är sämst i SHL på att hålla ledningar i tredjeperioder och det fick vi ett nytt bevis för idag. Malmö vände matchen i slutakten via två snabba mål.

Linköping har sex raka förluster på hemmais och fortsätter ha det mycket tung i kampen kring slutspelsstrecket. Vid slutsignalen buades Tommy Jonssons manskap ut av delar av hemmapubliken.

ÖREBRO – VÄXJÖ 2-1 efter straffar

Örebro: Nick Ebert, Patrik Virta
Växjö: Kris Versteeg

Örebro är i skrivande stund bara tre poäng från slutspel. Detta efter att de besegrat Växjö med 2-1 efter straffar. Örebro satte båda sina strafförsök vilket räckte för att de skulle ta en viktig seger, och plocka in två viktiga poäng på tabelltian Linköping.

Matchen var jämn och kunde ha gått åt vilket håll som helst, men frälsarmålvakten Jhonas Enroth var vassare än Viktor Andrén i straffläggningen. Succévärvningen får därmed på nytt iklä sig någon form av hjälteroll.

TIMRÅ – LULEÅ 0-2

Timrå:
Luleå: Niklas Olausson, Daniel Sondell

Luleå bara vinner och vinner och vinner. Och det är närmast omöjligt att göra mål på dem. Under lagets nio matcher långa segersvit har de bara släppt in sju mål! Idag var det Niklas Rubins tur att hålla nollan, efter att ha fått se kollegan Joel Lassinantti stå på huvudet i match efter match den senaste månaden.

Segern var dessutom Luleås tionde raka på bortaplan, om vi räknar inövertid. Enligt DomarnaPunktSe innebär det dessutom ett tangerat SHL-rekord. De möter dessutom hemmasvaga Linköping i sin nästa bortamatch och borde således ha relativt goda chanser att gå upp i ensamt majestät.

Den här artikeln handlar om: