Sök
Kennedy Marchment jublar.
SDHL

Första SM-finallaget är klart

Linköping blev idag klart för SM-final i ishockey efter att ha slagit Modo med 4-0 och totalt 3-0 i matcher.

Modo var grundseriens stora överraskning när de placerade sig som tvåa i SDHL. Men mot Linköping hade de ingen chans i SM-semifinalen. Efter förlust i de två inledande matcherna kunde LHC på hemmaplan idag även ta hem match tre.

Hemmalaget tog taktpinnen direkt när Kennedy Marchment gav dem ledningen i powerplay i den första perioden. Efter en mållös andraperiod så kunde Denise Altmann öka på till 2-0 en bit in på den tredje perioden. När Amalia Andersen satte dit trean så kändes tillställningen punkterad.

Men Emilia Ramboldt skulle dra på sig en utvisning för otillåten tackling och i det numerära överläget skulle hemmalaget dra på sig ytterligare en utvisning. Modo satsade allt på ett kort genom att plocka ut målvakten, men då kunde Nicoline Söndergaard Jensen skicka in pucken i tom målbur fram till 4-0.

Linköping därmed klara för sin femte SM-final genom tiderna. Senare idag kan Luleå blir klart om de vinner mot HV71.

Den här artikeln handlar om: