Sök
DRAMA Linköping, Örebro och Brynäs ligger på samma poäng och slåss om en plats till slutspel.
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Tre lag på samma poäng i kampen om sista slutspelsplatsen

Full omgång i SHL, finns det något bättre? Den hetaste striden inför grundseriens slut är runt slutspelsstrecket. Efter kvällens matcher ligger tre lag nu på lika många poäng. Endast målskillnad skiljer klubbarna åt med fyra matcher kvar att spela. 

Djurgården – Skellefteå 2-3 SO (0-1,1-1,1-0,0-0,0-1)

Djurgården: Jacob Josefson, Jesper Pettersson
Skellefteå: Joakim Lindström 2 (+ avgörande straff)

Välkomna till Lindström show! Det var ungefär så det kändes i kvällens möte mellan Djurgården och Skellefteå. När Joakim Lindström inte var på isen, ja då hade Skellefteå det mycket svårt att producera. Det gjorde inte mycket dock för hans två mål räckte för att fixa en poäng till Västerbottningarna. I straffläggningen såg han även till att laget fick med sig extrapoängen också.

Djurgården hade inför kvällens drabbning gått rent mot Skellefteå med tre raka segrar. Skellefteå såg däremot till att laget tog sin tredje raka seger och bröt sin förlustsvit mot Djurgården.

Färjestad – Brynäs 4-1 (2-0,2-1,0-0)

Färjestad: Linus Johansson, Martin Johansson, Jesper Olofsson, Daniel Viksten
Brynäs: Rudolf Cerveny,

Färjestad ångar på som bara den. Tio segrar på de elva senaste matcherna och en fixad topp-sex placering. Laget tog, med segern, in en poäng på Luleå i kampen om seriesegern.

På andra sidan isen var det däremot tungt, tungt och tungt. Brynäs har det oerhört jobbigt med sex raka förluster. Laget tappade även en placering i tabellen då Örebro vann. Nu ligger man tolva med endast fyra omgångar kvar att spela.

Frölunda – Linköping 3-1 (1-0,2-0,0-1)

Frölunda: Samuel Fagemo, Chay Genoway, Simon Hjalmarsson
Linköping: Derek Roy

Inför matchen så lades det upp som en batalj mellan poängkungarna. Poängligaledaren Ryan Lasch stod på ena sidan medan tvåan Derek Roy stod på andra sidan isen. Det var en strid som Lasch gick vinnande ur. Han noterades för två assist medan Roy sköt ett mål. Amerikanen drygar därmed ut sin ledning och har nu sju poäng ner till Roy.

Frölunda har nu vunnit fyra raka matcher och har sex raka segrar i Scandinavium. Linköping däremot har det otroligt tungt. Bara en seger på de nio senaste matcherna. Än värre så tvingades Nick Sörensen lämna matchen efter att ha ramlat och slagit huvudet i isen. Positivt för Östgötarna är att man fortfarande innehar den sista slutspelsplatsen då Brynäs också förlorade i kväll.

Luleå – HV71 3-2 OT (1-1,1-1,0-0,1-0)

Luleå: Isac Lundeström, Petter Emanuelsson, Jack Connolly
HV71: Didrik Strömberg, Sebastian Wännström

Matchen kom igång senare då HV71:s flyg var försenat med en och en halv timme på grund av ett propellerfel. Luleå höll även en ceremoni för Karl Fabricius som firade 900 SHL-matcher. HV71 började svagt och låg under efter endast drygt en och en halv minut. Jönköpingslaget kämpade sig däremot tillbaka i en svängig och underhållande match.

Joel Lassinatti har sett otroligt stabil ut i kassen den senaste tiden men i kvällens match stod han för en rejäl tavla på HV71:s andra mål. Sebastian Wännström skickade en lös puck mot mål som Lassinatti missbedömde puckbanan och kunde inte fånga den i plocken.

Han räddades av Jack Connolly som klev fram och blev matchvinnare för åttonde gången den här säsongen. Det är överlägset bäst i ligan. Han blev segerskytt i övertiden efter en tilltrasslad situation där målvakt Felix Sandström inte hade koll på var pucken var.

Det är två lag som är i helt olika formkurvor. Luleå har tio raka segrar och ser nästan ostoppbara ut. HV71 har dock fem raka förluster och blott en viktoria på de senaste nio matcherna.

Malmö – Mora 7-1 (3-0,2-1,2-0)

Malmö: Max Görtz, Pontus Netterberg, Axel Wemmenborn, Chrisstofer Forsberg, Frederik Storm, Emil Sylvegård, Marcus Björk
Mora: Michael Keränen

I lördags släppte Mora in åtta mål borta mot Färjestad. I kvällens match mot Malmö var det återigen dags för bottengänget att läcka som ett såll. Sju insläppta mål vilket gör att målvakterna Christian Engstrand och Janne Juvonen har fått hämta pucken ur nät hela 15 gånger på de två senaste matcherna. Det är inte det facit Dalalaget vill ha när man kämpar för att undvika negativt kval. Efter kvällens förlust mot formstarka Malmö så är det osannolikt att Mora kommer att klättra ovanför strecket.

Malmö har nu tre raka segrar och tar viktiga poäng i kampen om direktplats till kvartsfinalspel. Värt att notera är att Malmö hade sju olika målskyttar i kvällens match. Marcus Björk gjorde sitt första mål sedan han byttes till klubben från Örebro.

Timrå – Örebro 3-5 (1-1,1-2,1-2)

Timrå: Ludivg Rensfeldt 2, Vilmos Galló
Örebro: Christopher Mastomäki, Linus Arnesson, Tylor Spink, Glenn Gustafsson, Anton Hedman

Örebro fortsätter att rada upp segrar. Då både Linköping och Brynäs också förlorade så innebär detta nu att Närkingarna ligger på samma poäng som båda lagen. Endast målskillnad gör att Linköping innehar den sista slutspelplatsen. Ser man till de senaste formkurvorna så ser det positivt ut för Örebro medan LHC och Brynäs är inne i negativa trender och just nu ser det ut som att Örebro är det laget som har fördel i det racet.

Timrå förlorade sin elfte raka hemmamatch och ligger klart sist i tabellen med ett kval att blicka fram mot.

Växjö – Rögle 4-1 (2-0,1-0,1-1)

Växjö: Janne Pesonen, Filip Cederqvist, Dominik Bokk, David Bernhardt
Rögle: Leon Bristedt,

Växjö tar ett stort kliv mot direktkvalificering för kvartsfinalspel. Smålandslaget har nu fem raka hemmasegrar och sju poäng ner till Skellefteå som ligger under strecket. Med fyra omgångar kvar ser man då ut att hamna topp-sex om man inte skulle klappa ihop fullständigt i slutet.

Rögle däremot tappar mark i jakten på ett historiskt slutspel. Som tur är för skåningarnas del så förlorade lagen under Rögle i tabellen. Det betyder att man fortfarande har lika många poäng ner, nämligen fyra, till Brynäs. Klubben har däremot fyra raka förluster och behöver vända på trenden för att inte riskera att hamna utanför topp tio.

Den här artikeln handlar om: